Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

H B΄ ΕΛΜΕ για τις επιμορφωτικές συναντήσεις με τους σχολικούς συμβούλους

                                                                                                    ΠΡΟΣ: Γραφείο Σχολικών Συμβούλων 
ΚΟΙΝ. - Δ/νση Δ. Ε. ν. Κορινθίας
- Σχολεία περιοχής μας

Θέμα: "Επιμορφωτικές συναντήσεις με τους σχολικούς συμβούλους"

Το Δ.Σ της  Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας καλωσορίζει τους νέους Σχολικούς Συμβούλους και τους εύχεται καλή επιτυχία στο έργο τους. Θεωρούμε ότι ο Σχολικός Σύμβουλος είναι θεσμός βοηθητικός στο έργο των συναδέλφων, επιμορφωτικός, αλληλέγγυος και το κυριότερο, ένας θεσμός που σέβεται την παιδαγωγική αλλά και τη φυσική υπόσταση του εκπαιδευτικού. Επομένως, οι επιμορφωτικές συναντήσεις είναι και απαραίτητες για να επιτευχθούν οι στόχοι του εκπαιδευτικού έργου, και ευπρόσδεκτες από τον κλάδο.

Στη σημερινή συγκυρία όμως, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και οι σημαντικές οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι και ιδιαίτερα όσοι υπηρετούν στη Δυτική Κορινθία, που σε πολλές περιπτώσεις αναγκάζονται να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις μέχρι την Κόρινθο, με δικά τους έξοδα.
Θεωρούμε λοιπόν απαραίτητο να υπάρξει διευκόλυνση γι’ αυτούς, με την πραγματοποίηση συναντήσεων με τους Σχολικούς Συμβούλους και στο Κιάτο ή το Ξυλόκαστρο.
Υπενθυμίζουμε επίσης, ότι η κείμενη νομοθεσία - Ν.2685/99 και Απόφαση Ελεγκτικού Συνεδρίου υπ. αριθμ. 251/6-7-2009-  έχει προβλέψει πως για να χαρακτηριστεί υποχρεωτική η ανταπόκριση του εκπαιδευτικού στη πρόσκληση του Σχολικού Συμβούλου σε επιμορφωτική συνάντηση σε σχολείο εκτός της έδρας του καθηγητή, πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη για καταβολή οδοιπορικών. 
Τότε, ίσως, κάποιος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει, μετά από σχετική διερεύνηση του πραγματικού λόγου, τυχόν απουσία του εκπαιδευτικού  "αναιτιολόγητη".
Ο θεσμός του Σχολικού Συμβούλου πρέπει να είναι αρωγός στον εκπαιδευτικό και ταυτόχρονα παράγοντας ηρεμίας και ασφάλειας. Στα πλαίσια της εποικοδομητικής συνεργασίας λοιπόν, θα πρέπει να αποφεύγονται πρακτικές που παραπέμπουν στον αλήστου μνήμης θεσμό του Επιθεωρητή με την αντισυναδελφική και εκφοβιστική συμπεριφορά. Άλλωστε οι Σχολικοί Σύμβουλοι θεωρούνται και είναι συνάδελφοι μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Β’ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

             

Δημήτρης Ηλιόπουλος                                                              Κων/νος Αντωνόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου