Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Κάλεσμα για πορεία μετά την παρέλαση

Συνάδελφοι,
Πέντε μήνες μετά τον πρωτοφανή λαϊκό ξεσηκωμό της 28ης Οκτωβρίου, όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας αντιλαμβάνονται το αδιέξοδο της πολιτικής των μνημονίων και αναζητούν τρόπους δράσης. Κοινός στόχος όλων είναι να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας σε μία αξιοπρεπή ζωή, σε μία χώρα που τον πρώτο λόγο για τις τύχες της θα έχει ο λαός της.
Με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, μέρα που συμβολίζει τους αγώνες του λαού μας για τα παραπάνω, πολίτες και σωματεία, μεταξύ των οποίων και το δικό μας, αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε ειρηνικές πορείες μετά τις παρελάσεις στις μεγαλύτερες πόλεις του νομού, όπως και την 28η Οκτωβρίου.
Είναι ένα μέσο να ακουστεί και η δικιά μας φωνή, απέναντι σε ένα σύστημα που καθημερινά προσπαθεί να μας τρομοκρατεί και να μας μεταθέτει τις ευθύνες για τη διάλυση της χώρας, ένας τρόπος να δείξουμε πως η κοινωνία ενωμένη θα παλέψει για τα δίκαιά της.

 Καλούμε τους συναδέλφους να δώσουν βροντερό παρόν στις δύο πορείες, σε Κιάτο και Ξυλόκαστρο. Τα ραντεβού είναι:
  • στο Κιάτο: 11.15 απέναντι απ’ το 1ο Δημοτικό Σχολείο
  • στο Ξυλόκαστρο: 10.45 στο Μνημείο των Ηρώων
Σαν εκπαιδευτικοί, οφείλουμε να δώσουμε στους μαθητές μας το παράδειγμα του ενεργού πολίτη και να στείλουμε στην κοινωνία το μήνυμα πως η εκπαιδευτική κοινότητα είναι ζωντανό κύτταρό της, σε αντίθεση με την εικόνα του «βολεμένου δημοσίου υπαλλήλου» που προβάλλει η κυρίαρχη προπαγάνδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου