Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Επιπλέον ενημέρωση της συνάντησης ΟΛΜΕ – Υπ. Παιδείας κ. Γ. Μπαμπινιώτη στις 19.3.2012

Παραθέτω λίγες ακόμα πληροφορίες για τη συνάντηση της ΟΛΜΕ με τον υπουργό παιδείας χθες 19.3.2012 στα γραφεία της ΟΛΜΕ, όπως μας μεταφέρθηκαν απο την ομοσπονδία αλλά & με βάση κάποια δημοσιεύματα του τύπου.
Εκτός των όσων γράφει το δελτίο της ΟΛΜΕ και το υπόμνημα που παραδόθηκε στον υπουργό & που μπορείτε να τα δείτε στο site της ΟΛΜΕ (εστάλησαν & στα σχολεία), υπάρχουν & τα παρακάτω:
- Ο υπουργός είπε ότι δεν θα προχωρήσει το νομοσχέδιο για τη διοικητική αναδιάρθρωση, κατάργηση δομών, ενοποίηση διευθύνσεων, διευθυντής μάνατζερ κλπ.
- Αντίθετα επέμεινε για την άμεση ψήφιση νομοσχεδίου για λύκειο, τεχνολογικό λύκειο και πρόσβαση στην Γ’/βαθμια. Από χθες τ’ απόγευμα όμως δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν να εγκαταλείπεται η ψήφιση πριν τις εκλογές…. Επίσης σήμερα έχουμε τουλάχιστον δυο δημοσιεύματα εφημερίδων που το επιβεβαιώνουν:

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63632455 & http://www.tovima.gr/society/article/?aid=449426&h1=true. Επειδή όμως η κατάσταση είναι ρευστή για όλα, χρειάζεται να περιμένουμε λίγο ακόμη!
- Το ΠΔ για την αξιολόγηση παίρνει αναβολή για Σεπτέμβρη. Σήμερα τα ΝΕΑ γράφουν http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4704306 ότι ο κ. Μπαμπινιώτης είπε ότι οι εκπ/κοί θα αξιολογούνται με διαφορετικό όμως τρόπο από ότι οι υπόλοιποι δημόσιοι υπ. Επίσης, διευκρίνισε ότι στόχος είναι οι εκπαιδευτικοί με αρνητική αξιολόγηση να μην απολύονται, αλλά να επιμορφώνονται. Το σίγουρο πάντως είναι ότι αν δεν πηγαίνουν στον επόμενο βαθμό (θα χρειάζεται αξιολόγηση προς τούτο) θα παραμένουν στον ίδιο βαθμό καθηλωμένοι οικονομικά.
- Για το μισθολόγιο είπε να ξαναδούμε τα ποσοστά από βαθμό σε βαθμό, ώστε αυτά να μην υπάρχουν, χωρίς όμως να αποσυνδεθεί, όπως είπαμε & παραπάνω, ο μισθός από το βαθμό δηλ. την αξιολόγηση.
- Δεν θα γίνουν άλλες συγχωνεύσεις σχολείων.
- Δεν αντιμετωπίζει θέμα αύξησης ωραρίου.


Η εκτίμησή μου είναι ότι μέχρι τις εκλογές αλλά κυρίως μετά απ’ αυτές & ανάλογα με τους συσχετισμούς που θα δημιουργηθούν πολλά μπορεί να μεταβληθούν. Άλλωστε ο κ. Μπαμπινιώτης είναι αναλώσιμος υπουργός παιδείας εκτός βέβαια & μετά τις εκλογές «ξαναπαίξει» για υπουργός παιδείας! Άλλωστε πολλοί εικάζουν ή ισχυρίζονται ότι αυτό ήταν προϋπόθεση για ν’ αναλάβει αυτό το σύντομο διάστημα!


Πάνος Κατσούλας
Αντιπρόεδρος ΔΣ Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας
20.3.2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου