Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Ενημέρωση συναδέλφων πρωτοδιόριστων και αναπληρωτών

 

Β'   Ε Ν Ω Σ H

ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 

Δ/νση: ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 37

            20200 ΚΙΑΤΟ

            ΤΗΛ/FAX: 27420-22621

e-mail: belmekor@otenet.gr

http://belmekor.blogspot.gr

 

 

Κιάτο, 27-10-2021

 

Αρ. πρωτ.: 24

 

 

 

ΠΡΟΣ: Σχολεία περιοχής μας

 

 

 

Θέμα: Ενημέρωση συναδέλφων πρωτοδιόριστων και αναπληρωτών

 

          Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

 

Σας καλωσορίζουμε και πάλι στην περιοχή μας και σας ευχόμαστε καλή διαμονή. Πολλοί εξ όσων διορίστηκαν υπηρετούσαν για αρκετά χρόνια ως αναπληρωτές εκπ/κοί ενώ και φέτος έχουμε την πρόσληψη αναπληρωτών διαφόρων κατηγοριών (με 3μηνη σύμβαση, μειωμένου ωραρίου, τακτικού προϋπολογισμού, ΠΔΕ, ΕΣΠΑ) και μάλιστα σε διαφορετικές φάσεις, ζήτημα που δημιουργεί τα γνωστά προβλήματα, που έχουν πολλές φορές αναλυθεί.

Θυμίζουμε ότι τόσο στο πλαίσιο της ΟΛΜΕ όσο και σε τοπικό επίπεδο η Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας έχει απαιτήσει και έχει παρέμβει για μια σειρά εργασιακών ζητημάτων που αφορούν: α) στην πραγματοποίηση του απαιτούμενου αριθμού διορισμών, αφού ναι μεν ο διορισμός 11.507 καθηγητών μετά από 12 χρόνια αδιοριστίας αποτελεί θετικό γεγονός πλην όμως ο αριθμός αυτός δεν επαρκεί, όπως αποδεικνύεται με τις 44.097 προσλήψεις αναπληρωτών σε όλη την εκπ/ση την περσινή σχολική χρονιά 2020-2021. Μπορεί ο αριθμός πρόσληψης αναπληρωτών να είναι αυξημένος λόγω της αναπλήρωσης συναδέλφων που ανήκαν στις ευπαθείς ομάδες λόγω covid-19, όμως δεν παύει να είναι υπέρογκος. Ούτε επίσης οφείλεται αποκλειστικά στις άδειες που λαμβάνουν οι εκπ/κοί! Επομένως δεν χρειάζονται πανηγυρισμοί β) στην πρόσληψη αναπληρωτών για πραγματική αναπλήρωση και όχι για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων γ) στην κατάργηση των αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου δ) στην άμεση κατάργηση του θεσμού 3μηνης σύμβασης. Καμιά νομιμοποίηση και περαιτέρω συνέχισή της. ε) στα πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα αναπληρωτών και εξίσωσή τους με αυτά των μόνιμων εκπαιδευτικών στ) στα επιδόματα στέγασης, σίτισης σε νεοδιόριστους και αναπληρωτές, που τα έχουν πραγματικά ανάγκη.

Προκειμένου τα παραπάνω αιτήματα αλλά και όλα τα υπόλοιπα που έχουμε ως κλάδος υλοποιηθούν πρέπει όλοι οι εκπ/κοί ανεξάρτητα της σχέσης εργασίας τους, να παραμείνουν ενεργοί και συσπειρωμένοι γύρω από το σωματείο τους σε τοπικό επίπεδο (ΕΛΜΕ: Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπ/σης), να γίνουν μέλη του πληρώνοντας τη συνδρομή τους και να συμμετέχουν σε όλες τις εκδηλώσεις, τις συλλογικές διαδικασίες και τις δράσεις του. Επισημαίνουμε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων, που το επιθυμούν, να εγγραφούν ως μέλη της Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας και να έχουν την συνδικαλιστική υποστήριξη, να καλύπτονται σε όλες τις κινητοποιήσεις του κλάδου όπως π.χ. απεργίες, στάσεις εργασίας κλπ, να έχουν το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι και να συμμετέχουν σε όλες τις δράσεις και λειτουργίες του. Επίσης μπορούν να λάβουν κάρτα μέλους της ΟΛΜΕ, που λειτουργεί και ως εκπτωτική σε θέατρα, σινεμά και βιβλιοπωλεία – εκδοτικούς οίκους ή τουλάχιστον σε κάποια απ’ αυτά. Σε κάποιες περιπτώσεις, όπως μας έχει μεταφερθεί, λειτουργεί και για δωρεάν ή με έκπτωση είσοδο σε μνημεία, μουσεία κλπ του εξωτερικού.

Η Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας λειτουργεί με 7μελές ΔΣ και σύμφωνα με το καταστατικό της, που μπορείτε να βρείτε εδώ. Επίσης η Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας διαθέτει Ταμείο Αλληλοβοήθειας (ΤΑ), που παρέχει βοήθημα σε συναδέλφους, που πληρούν τους όρους του κανονισμού λειτουργίας του, τον οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Το γραφείο της Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης του Κιάτου, που είναι η έδρα της ΕΛΜΕ, προκειμένου να είναι εύκολα προσβάσιμο σε όλους/ες και μπορεί να λειτουργεί ως εντευκτήριο αρκεί να υπάρχουν διαθεσιμότητες. Η Δνσή του καθώς και τα υπόλοιπα στοιχεία της Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας βρίσκονται στο λογότυπο. Επίσης η Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας διαθέτει blog, που μπορείτε να δείτε εδώ και ομάδα στο fb, με κανόνες λειτουργίας, που μπορείτε να δείτε εδώ.  

Η μηνιαία συνδρομή των συναδέλφων μελών στα τρία επίπεδα του συνδικαλιστικού μας κινήματος είναι: 1,5 ευρώ, 0,58 ευρώ, 0,25 ευρώ για Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας, ΟΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ αντίστοιχα και καταβάλλονται με παρακράτηση από τον μισθό του κάθε μέλους. Όποιος/α επιθυμεί να γίνει μέλος της ΕΛΜΕ πρέπει να κάνει αίτηση εγγραφής μέλους (επισυνάπτεται) προς το ΔΣ της. Στη συνέχεια το ΔΣ προωθεί το αίτημα προς τη μισθοδοσία της ΔΔΕ ν. Κορινθίας, ώστε να υλοποιηθεί η κράτηση. Σε περιπτώσεις που δεν γίνεται αλλιώς, υπάρχει δυνατότητα εφάπαξ καταβολής με μετρητά του ποσού της ετήσιας εισφοράς (28 ευρώ) στον/ην ταμία του ΔΣ και δίνεται απόδειξη στον καταθέτοντα, τρόπος που δεν προκρίνεται γενικά.
Σε ότι αφορά στους αναπληρωτές, που επιθυμούν να γίνουν μέλη της Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας, πρέπει να καταθέσουν αίτηση όπως παραπάνω. Πληρώνουν την εισφορά τους με τον ίδιο ως άνω τρόπο για το χρονικό διάστημα από τότε που προσλαμβάνονται μέχρι τον μήνα που απολύονται.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και όλες τις συναδέλφισσες, να γίνουν μέλη της Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας και να συμμετέχουν σε όλες τις συλλογικές λειτουργίες και δράσεις της, ώστε να δυναμώσει η φωνή μας και το σωματείο μας να γίνει αποτελεσματικότερο.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Β’ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 

Ο πρόεδρος

 

 

Αλέξης Τρίμης

 

Ο γεν. γραμματέας

 

 

Δημήτρης Ηλιόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου