Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Γ.Σ. Β' ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 

Β'   Ε Ν Ω Σ H

ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 

Δ/νση: ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 37

            20200 ΚΙΑΤΟ

            ΤΗΛ/FAX: 27420-22621

e-mail: belmekor@otenet.gr

http://belmekor.blogspot.gr

 

 

Κιάτο, 31/10/2021

 

Αρ. πρωτ.: 25

 

 

 

ΠΡΟΣ: Σχολεία περιοχής μας

 

 

 

Θέμα: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Γ.Σ.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Μετά από 2 συνδικαλιστικές περιόδους φέτος θα πραγματοποιηθεί η εκλογοαπολογιστική ΓΣ και οι εκλογές της ΕΛΜΕ μας. Δυστυχώς η διοίκηση δεν ανταποκρίθηκε στο έγγραφο αίτημά μας και δεν μας χορήγησε συνδικαλιστική άδεια, ώστε να διευκολυνθούν να παραβρεθούν στη ΓΣ όλοι οι συνάδελφοι και όλες οι συναδέλφισσες ακόμη και όσοι/ες υπηρετούν στα απομακρυσμένα σχολεία της περιοχής μας. Να σημειώσουμε ότι ακόμη και ο επώδυνος για τα εργασιακά και τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα ν. 4808/2021 (γνωστός και ως νόμος Χατζηδάκη) δεν απαγορεύει τη δυνατότητα χορήγησης συνδικαλιστικής άδειας και επιπροσθέτως το άρθρο 19 παραγρ. 2 της  ΥΑ με ΦΕΚ 1340 ΤΒ’ 16-10-2002 δίνει την αρμοδιότητα στους Διευθυντές Εκπαίδευσης να «2. Χορηγούν τις συνδικαλιστικές άδειες για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις γενικές συνελεύσεις των συλλόγων τους». Η προφορική απάντηση που μας δόθηκε από τη ΔΔΕ ν. Κορινθίας είναι ότι δεν δίνεται η συνδικαλιστική άδεια λόγω covid-19.

Έτσι λοιπόν το ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας αποφάσισε να πραγματοποιήσει την τακτική εκλογοαπολογιστική ΓΣ απόγευμα, ακολουθώντας τις προβλέψεις του καταστατικού. Επίσης κατά την ημέρα πραγματοποίησης της ΓΣ θα τηρηθούν όλα τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του covid-19 δηλ θα ισχύουν οι ίδιοι όροι για τους συναδέλφους όπως στους εργασιακούς τους χώρους (σχολεία), οι θέσεις των καθημένων θα είναι αραιά τοποθετημένες, όλοι θα χρησιμοποιούν μάσκα κλπ.

Σας καλούμε λοιπόν να συμμετάσχετε στην εκλογοαπολογιστική ΓΣ της ΕΛΜΕ μας την 5η/11/2021, ημέρα Παρασκευή, στις 6 μμ, στην  αίθουσα αμφιθεάτρου του 1ου ΕΠΑΛ Κιάτου – 2ου ΓΕ.Λ Κιάτου (σχολικό συγκρότημα Αγ. Νικολάου Κιάτο). Σε περίπτωση που δεν υπάρχει απαρτία (το 1/2 των ταμειακά εντάξει μελών), η ως άνω τακτική Γ.Σ. θα αναβληθεί και θα πραγματοποιηθεί στις 11/11/2021 ημέρα Πέμπτη την ίδια ώρα και στον ίδιο τόπο. Η νέα αυτή τακτική ΓΣ, για να έχει απαρτία, απαιτείται η παρουσία του 1/4 των ταμειακά εντάξει μελών της Β' ΕΛΜΕΚ. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει η παραπάνω απαρτία (1/4 των ταμειακά εντάξει μελών) η τακτική Γ.Σ. θα αναβληθεί και θα πραγματοποιηθεί στις 15/11/2021 ημέρα Δευτέρα στις 6 μμ, στην  αίθουσα αμφιθεάτρου του 1ου ΕΠΑΛ Κιάτου – 2ου ΓΕ.Λ Κιάτου (σχολικό συγκρότημα Αγ. Νικολάου Κιάτο). Η νέα αυτή τακτική Γ.Σ., για να έχει απαρτία, απαιτείται η παρουσία του 1/6 των ταμειακά εντάξει μελών της Β' ΕΛΜΕΚ (παραγρ. 1 – και 3 άρθρ 29 καταστατικού)

Στην παραπάνω Γ.Σ. θα γίνει συζήτηση για τα πεπραγμένα του Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ-Κ κατά τα δύο προηγούμενα συνδικαλιστικά έτη και κριτική πάνω σ’ αυτά.  Θ' ακολουθήσει μυστική ψηφοφορία για την έγκριση ή όχι των πεπραγμένων και για την εκλογή της εφορευτικής επιτροπής, που θα έχει την ευθύνη διενέργειας των εκλογών για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. και της Ε.Ε. της Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την 18η/11/2021 από τις 9πμ – 5μμ. στον ίδιο χώρο που θα πραγματοποιηθεί και η ΓΣ.

Σας καλούμε να πάρετε μέρος μαζικά στην κρίσιμη παραπάνω Γ.Σ., να επιδείξετε διάθεση ενεργούς συμμετοχής σε όλες τις λειτουργίες και δράσεις της ΕΛΜΕ μας, ώστε να παραμείνει ισχυρή και ουσιαστικά παρεμβατική.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Β’ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 

Ο πρόεδρος

 

 

Αλέξης Τρίμης

 

Ο γεν. γραμματέας

 

 

Δημήτρης Ηλιόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου