Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΟΙΝΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑΒ'   Ε Ν Ω Σ Η                                             Κιάτο 30-1-2017   
ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ                        Αρ. Πρωτ. 3                                    
               Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Δ/νση: ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 37
               20200 ΚΙΑΤΟ
         ΤΗΛ/FAX: 27420-22621

                                                                                 ΠΡΟΣ: Λύκεια περιοχής μας

ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΟΙΝΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στις 23 Δεκέμβρη, το υπουργείο μας αιφνιδίασε, για άλλη μια φορά,  με ένα έγγραφο, με το οποίο μας καλούσε να αναθέσουμε στους μαθητές μας μια δημιουργική εργασία για το Β΄ τετράμηνο. Αν και ως ιδέα δεν κρίνεται καθόλου κακή, ωστόσο προκύπτουν πολλά προβλήματα.
Αρχικά, δεν υπάρχει αρκετός χρόνος ούτε υποστηρικτικό υλικό για  τους καθηγητές. Επιπλέον, δεν υπάρχει χρόνος για καμία ενημέρωση-επιμόρφωση από τους συμβούλους για το πώς θα καθοδηγήσουμε τους μαθητές, ενώ πρακτικά ζητήματα υπάρχουν και στον τρόπο που θα λειτουργήσει εκείνες τις δύο μέρες το σχολείο και στην έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής. Επομένως, άλλη μια αλλαγή φαίνεται πως είναι για «τα μάτια του κόσμου», αφού θα υλοποιηθεί βιαστικά, πρόχειρα και χωρίς σωστή προετοιμασία.
Για τους παραπάνω λόγους και στηριζόμενοι στην απόφαση της ΟΛΜΕ  να παρέχει συνδικαλιστική κάλυψη, καλούμε τους  συναδέλφους στους συλλόγους  διδασκόντων των λυκείων φέτος να μην αναλάβουν δημιουργικές εργασίες.  Όλα τα λύκεια της περιοχής μας καλό θα ήταν να έχουν κοινή στάση απέναντι σε αυτό το ζήτημα, ώστε να δείξουμε έμπρακτα την αντίθεσή μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                              Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΣτράτος Παγδάτογλου                                                     Παναγούλα (Λίτσα) Ευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου