Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Αιμοδοσία της Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας, 5.4.2017Β'   Ε Ν Ω Σ Η                                                                                                Κιάτο 22/03/2017  
ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ                                                                  Αρ. Πρωτ. 13                                
               Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Δ/νση: ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 37
               20200 ΚΙΑΤΟ
         ΤΗΛ/FAX: 27420-22621
        
                                                                                                                              ΠΡΟΣ: Σχολεία Περιοχής μας
Κοιν: Σύλλογος εκπ/κών ΠΕ Σικυώνας – Ξυλοκάστρου
                                                                                  

Αιμοδοσία της Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας


Συνάδελφοι, το Δ.Σ. της ένωσής μας, οργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στις 5 Απριλίου 2016 από τις 9.00π.μ - 13.00μ.μ, στο Κέντρο Υγείας του Κιάτου, προκειμένου να ενισχύσει την τράπεζα αίματος που έχει δημιουργηθεί στη Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας.
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί από κοινού με το Σύλλογο Εκπ/ών Α’/θμιας Εκπ/σης Σικυώνας - Ξυλοκάστρου και αποσκοπεί:
α) στην ευαισθητοποίηση των συναδέλφων μας στο πολύ σημαντικό θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας και την εξασφάλιση της ενεργούς συμμετοχής τους,
β) να είναι δυνατή η προσφορά αίματος στους συναδέλφους μας ή σε συγγενικά μας πρόσωπα σε περιπτώσεις που αυτό είναι αναγκαίο καθώς επίσης να είναι δυνατή η προσφορά αίματος σε  περιπτώσεις έκτακτων κοινωνικών αναγκών (π.χ. πόλεμος, σεισμός κλπ).

 Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι η υπηρεσία, αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα της αιμοδοσίας, διευκολύνει τους συναδέλφους προβλέποντας ότι (παράγραφος 5 του άρθρου 50 του Υ.Κ.): «Ο εκπαιδευτικός που ανταποκρίνεται σε πρόσκληση από υπηρεσία αιμοληψίας για κάλυψη έκτακτης ανάγκης, καθώς και ο εκπαιδευτικός που μετέχει σε οργανωμένη ομαδική αιμοληψία, δικαιούται ειδική άδεια απουσίας, με πλήρεις αποδοχές, δύο (2) ημερών. Οι δύο αυτές ημέρες άδειας χορηγούνται πέραν της ημέρας αιμοδοσίας και μπορούν να ληφθούν είτε συνεχόμενα με το χρόνο της αιμοδοσίας ή οποτεδήποτε μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος. Σε κάθε περίπτωση δεν μεταφέρονται στο επόμενο ημερολογιακό έτος».
Συνάδελφοι,
Επειδή η προσφορά αίματος είναι προσφορά ζωής και επειδή τ’ αποθέματα της τράπεζας αίματος της Ένωσής μας δεν είναι μεγάλα, ενώ κάθε χρόνο λαμβάνουμε αρκετά αιτήματα προσφοράς αίματος, σας καλούμε να συμμετάσχετε στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνουμε, δηλώνοντας ο κάθε προσερχόμενος συνάδελφος ότι δίνει αίμα για την τράπεζα της Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας ζητώντας και την αντίστοιχη βεβαίωση στην περίπτωση που θέλει να την χρησιμοποιήσει για να πάρει την προβλεπόμενη άδεια.
Τέλος σας ενημερώνουμε ότι η Ένωσή μας (Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας) είναι εγγεγραμμένη στο ηλεκτρονικό εθνικό Μητρώο Εθελοντών Αιμοδοτών (ΜΕΑ).

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Β’ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                           Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ    Στράτος Παγδάτογλου                                                                                                 Λίτσα Ευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου