Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Ανακοίνωση σχετικά με τις Δημιουργικές Εργασίες (ΔΕ) στα ΛύκειαΒ'   Ε Ν Ω Σ Η                                             Κιάτο 16.1.2017   
ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ                        Αρ. Πρωτ. 1                                  
               Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Δ/νση: ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 37
               20200 ΚΙΑΤΟ
         ΤΗΛ/FAX: 27420-22621
   e-mail: belmekor@otenet.gr
 
                                                                                 ΠΡΟΣ: Υπουργείο παιδείας

                                                                            ΚΟΙΝ. - Περιφερειακή Δ/νση ΠΕ και ΔΕ Πελοποννήσου
-          Δ/νση ΔΕ ν. Κορινθίας
-          ΟΛΜΕ
-          Σχολεία περιοχής μας

             Σχετικά με τις Δημιουργικές Εργασίες (ΔΕ) στα Λύκεια

Το υπουργείο παιδείας απέστειλε στις 23/12/2016 εγκύκλιο με οδηγίες εκπόνησης και άλλα σχετικά έντυπα για τις Δημιουργικές Εργασίες (ΔΕ) στα Γενικά Λύκεια, που προβλέπονται από το άρθρο 8 του ΠΔ 46/2016. Επίσης απέστειλε στις 12/1/2017 διευκρινιστική εγκύκλιο για το ίδιο θέμα.
Βλέπουμε για ακόμη μια φορά φέτος, μετά τις αλλαγές στα θρησκευτικά και την ξενόγλωσση παιδεία, το ίδιο έργο: αλλαγές που κάτω από προϋποθέσεις θα μπορούσαν να είναι θετικές, να εφαρμόζονται βιαστικά, στη μέση της σχολικής χρονιάς, χωρίς να έχει προηγηθεί σοβαρή προετοιμασία και χωρίς καμία επιμόρφωση των καθηγητών.
Πιστεύουμε ότι για κάθε σοβαρή αλλαγή στα σχολεία πρέπει να υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος προετοιμασίας, η κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή, η επιμόρφωση και στήριξη των καθηγητών, η πιλοτική εφαρμογή της και η έγκαιρη ανακοίνωση της υλοποίησης της δηλ. πριν την έναρξη των μαθημάτων και όχι στη μέση της σχολικής χρονιάς.
Ζητάμε από το υπουργείο την αναστολή εφαρμογής της σχετικής εγκυκλίου για τη τρέχουσα σχολική χρονιά. Ενδεχόμενη εφαρμογή της θα είχε νόημα μετά από σοβαρή προετοιμασία, σε πιλοτική και προαιρετική βάση.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Β’ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                              Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΣτράτος Παγδάτογλου                                                                   Παναγούλα Ευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου