Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΣ ΤΗΣ Β ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ



            Β'   Ε Ν Ω Σ Η                                                                                Κιάτο 16-12-2013   
ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ                                                 Αρ. Πρωτ.    70                                          Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Δ/νση: ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 37
               20200 ΚΙΑΤΟ
         ΤΗΛ/FAX: 27420-22621

                                                                                                    ΠΡΟΣ: Σχολεία περιοχής μας

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΣ ΤΗΣ Β' ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Το ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ συνεδρίασε την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου και έλαβε τις εξής αποφάσεις:
ΚΗΡΥΞΗ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Το ΔΣ της Β’ Κορινθίας κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου κατά τις 3 τελευταίες ώρες της πρωινής βάρδιας, για τη συγκέντρωση στις 11 πμ στην πλατεία του Κιάτου  διαμαρτυρόμενο για το κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΠΥ στο Κιάτο.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.
ü      Το ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας καταγγέλλει τη δίωξη της συναδέλφου Ελισάβετ Παπαδοπούλου προέδρου τοπικού σωματείου ΠΕ εκπ/σης Λακωνίας Γιάννης Ρίτσος και αιρετού εκπροσώπου στο ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ , που διώκεται για την συνδικαλιστική της πρωτοβουλία να καταγγείλει τις ελλείψεις σε δασκάλους των δημοτικών της Λακωνίας. Η πρωτοφανής δίωξη αποσκοπεί στη συνδικαλιστική φίμωση και την μετατροπή των αιρετών εκπροσώπων σε πειθήνια όργανα της διοίκησης.
ü      Το ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας καταγγέλλει την άνευ προηγουμένου παρέμβαση του υφυπουργού Παιδείας που παρήγγειλε την δίωξη συναδέλφου της ΕΛΜΕ Εύβοιας για ανάρμοστη συμπεριφορά (την είσοδο μέρα απεργίας με το αυτοκίνητό της στον αύλειο χώρο του σχολείου της Χαλκίδας όπου εργάζεται,  κατά την τρίτη ημέρα της απεργίας των εκπαιδευτικών,  με σκοπό να ξεφορτώσει απεργιακό υλικό, (αφίσες, πανό, μπογιές), όπως ήταν επιφορτισμένη να κάνει, ως μέλος της απεργιακής επιτροπής του σχολείου της). Τη στιγμή που οι τοπικοί προϊστάμενοι δεν προέβησαν σε οποιαδήποτε κίνηση, εγείρονται ερωτήματα για τη σκοπιμότητα αυτής της δίωξης. Καταδικάζουμε τις ωμές παρεμβάσεις  άνευ λόγου ή σοβαρού λόγου και το ρόλο αυταρχικής πυγμής που επιδεικνύει  ο υφυπουργός Παιδείας.


ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ
1.       Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων της περιοχής μας να ορίσουν ένα συνάδελφο εκπρόσωπο-σύνδεσμο με το ΔΣ της Β ΕΛΜΕ μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, ο οποίος θα έχει την ευθύνη της αλληλοενημέρωσης των συναδέλφων του σχολείου και του ΔΣ του σωματείου μας.
2.       Η B’ ΕΛΜΕ  Κορινθίας θα δημιουργήσει mail-group και ομάδα στο fb για την καλύτερη και αμεσότερη επικοινωνία των συναδέλφων. Για το λόγο αυτό όρισε το μέλος του συμβουλίου Παγδάτογλου Στράτο και το συνάδελφο Γιάννη Κουμούτσο ως τεχνικό υπεύθυνο για την οργάνωση και τη διαχείριση του group. Όλοι όσοι ενδιαφέρονται να αποστείλουν τα mail τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση της B’ ΕΛΜΕ Κορινθίας. Παράλληλα θα λειτουργεί το υπάρχον blog της ΕΛΜΕ: http://belmekor.blogspot.gr
3.       Δημιουργία Πολιτιστικής Ομάδας από όσους συναδέλφους ενδιαφερθούν  που θα αναλάβει δράσεις και εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών της περιοχής μας. Υπεύθυνοι Επικοινωνίας ορίστηκαν ο Πρόεδρος Κώστας Αντωνόπουλος και τα μέλη του ΔΣ Τζιας Παύλος και Παγδάτογλου Στράτος.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Β’ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                              Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Κων/νος Αντωνόπουλος                                                                                                               Μάρκος Κλωνιζάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου