Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Απεργιακό ταμείο – οικονομική στήριξη απεργών συναδέλφων



Β'   Ε Ν Ω Σ Η                                             Κιάτο 11 -11 - 2013.   
ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ                        Αρ. Πρωτ. 58                                    
               Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Δ/νση: ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 37
               20200 ΚΙΑΤΟ
         ΤΗΛ/FAX: 27420-22621

                                                                                 ΠΡΟΣ: Σχολεία περιοχής μας  
ΚΟΙΝ. ……………………………….
                                                                               ……………………………………...

             
Απεργιακό ταμείο – οικονομική στήριξη απεργών συναδέλφων

 Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συνάδελφος/ισσα, που να μας έχει ενημερώσει για τον αν επιθυμεί οικονομική στήριξη από το απεργιακό ταμείο της ΟΛΜΕ εξαιτίας της απεργίας του Σεπτεμβρίου. Παρά το γεγονός ότι η ΟΛΜΕ έθετε ως καταληκτική ημερομηνία το τέλος Οκτωβρίου, επανερχόμαστε για το θέμα και αν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι να μας το γνωστοποιήσουν με mail κατά προτίμηση ή fax μέχρι την 17η/11/2013 το μεσημέρι (email: belmekor@otenet.gr, fax: 2742022621), δηλώνοντας τις μέρες που απέργησαν και τα κριτήρια που πληρούν, τα οποία θέτει η ΟΛΜΕ. Συγκεκριμένα τα κριτήρια είναι: ζευγάρια απεργών που απέργησαν και τις 8 ημέρες ή τουλάχιστον τις 7 και δεν έχουν άλλα έσοδα πλην του μισθού τους ή μονογονεϊκές οικογένειες ή απεργός με άνεργο σύζυγο ή απεργός με σοβαρή ασθένεια ο ίδιος ή μέλη της οικογένειάς του.
  Tο ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας πρόκειται να στείλει τα ονόματα στην ΟΛΜΕ όσων πληρούν τις προϋποθέσεις που τίθενται και να απαιτήσει την αποζημίωσή τους. Άλλωστε η ΟΛΜΕ με έγγραφό της αναφέρει ότι πρόκειται να εξετάσει τις αιτήσεις οικονομικής στήριξης στη συνεδρίαση της 19ης/11/2013.
 Στο σημείο αυτό να διευκρινίσουμε ότι πρόκειται για οικονομική στήριξη και όχι δάνειο, που θα δοθεί με βάση κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια και με την προϋπόθεση ότι οι συνάδελφοι συμμετείχαν στην απεργία όλες τις ημέρες. Κατόπιν επικοινωνίας μας με την ΟΛΜΕ ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους ότι η οικονομική στήριξη θ’ αφορά σε μέρος της περικοπής λόγω της απεργίας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Β’ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                               Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Κώστας Αντωνόπουλος                                                                                Δημήτρης Γκενές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου