Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Ανακοίνωση Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας για λειτουργικά κενά

 

Β'   Ε Ν Ω Σ H

ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 

Δ/νση: ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 37

            20200 ΚΙΑΤΟ

            ΤΗΛ/FAX: 27420-22621

e-mail: belmekor@otenet.gr

http://belmekor.blogspot.gr

 

 

Κιάτο, 7/9/2022

 

Αρ. πρωτ.: 18

 

 

 

ΠΡΟΣ: ΔΔΕ ν. Κορινθίας

ΚΟΙΝ: Σχολεία περιοχής μας

 

 

Θέμα: Ανακοίνωση Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας για την έγκαιρη ανακοίνωση όλων των λειτουργικών κενών των σχολικών μονάδων

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με την τοποθέτηση νεοδιορίστων και αναπληρωτών της Α’ φάσης σε λειτουργικά κενά, τα όποια είναι ίσα σε αριθμό με τους προσληφθέντες, σύμφωνα με οδηγία του ΥΠΑΙΘ, σελ.3  «[…] αναφέρεται πάντα το πλήθος των διαθέσιμων κενών για τη συγκεκριμένη ειδικότητα και τύπο πρόσληψης, που είναι ίσο με τον αριθμό των προσληφθέντων», τη στιγμή που τα κενά είναι περισσότερα από τις προσλήψεις. Η διεύθυνση δηλαδή καλείται να κάνει προτεραιοποίηση των κενών, σύμφωνα με το ΦΕΚ ΤΒ' Αρ.Φ. 3344_10.8.2020, αρθρ 5 παραγρ 9β

Από τη άλλη πλευρά το ΠΔ 100/97, τροποποίηση ΠΔ 50/96 στο άρθρο 14 παραγρ. 7 αναφέρει: «7. Οι εκπαιδευτικοί που εξακολουθούν να είναι υπεράριθμοι μετά τις παραπάνω ρυθμίσεις παραμένουν στο σχολείο όπου κρίθηκαν ως υπεράριθμοι και διατίθενται σε άλλες σχολικές μονάδες για τη συμπλήρωση του ωραρίου τους σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 παρ. 14 του Ν. 1566/1985.
Για το σκοπό αυτό ανακοινώνονται από τις αρμόδιες Διευθύνσεις τα σχολεία στα οποία υπάρχουν ανάγκες και καλούνται οι εκπαιδευτικοί με αίτησή τους να δηλώσουν κατά σειρά προτίμησης όλα τα παραπάνω σχολεία. Η διάθεση αυτών γίνεται με τη σειρά προτίμησης και το σύνολο των μονάδων μετάθεσής τους»
.

Επομένως η ανακοίνωση των λειτουργικών κενών προβλέπεται με το προεδρικό διάταγμα, που είναι νομικά υπέρτερο της ΥΑ του προαναφερομένου ΦΕΚ, σύμφωνα με το οποίο ορίζεται η προτεραιοποίηση των κενών. Συνεπώς, δεν εμποδίζεται η έγκαιρη ανακοίνωση όλων των λειτουργικών κενών των σχολικών μονάδων στο όνομα της διαφάνειας και του ελέγχου, σε περίπτωση που έχουν προκύψει λάθη ή παραλήψεις. 

Καλούμε τη διεύθυνση να κοινοποιήσει εγκαίρως όλα τα κενά, ανεξαρτήτως αυτών που προτεραιοποιούνται, ενώ οι αδικίες σε βάρος συναδέλφων αναπληρωτών των επόμενων φάσεων, που δημιουργούνται λόγω της προτεραιοποίησης, θα πρέπει να αίρονται.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Β’ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ο πρόεδρος

 

 

 

Αλέξης Τρίμης

 

Η γεν. γραμματέας

 

 

 

Πέννυ Αθανασίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου