Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Για τη σύσταση ομάδων εκπ/κής υποστήριξης μαθητών/τριών στις σχολικές μονάδες


Β'   Ε Ν Ω Σ Η                                             Κιάτο 29.1.2019
ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ                        Αρ. Πρωτ. 6                                    
               Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Δ/νση: ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 37
               20200 ΚΙΑΤΟ
         ΤΗΛ/FAX: 27420-22621

                                                                                 ΠΡΟΣ: Σχολεία περιοχής μας
ΚΟΙΝ. ΟΛΜΕ

Σχετικά με τη σύσταση ομάδων εκπ/κής υποστήριξης μαθητών/τριών στις σχολικές μονάδες


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Με το έγγραφο 220703/Δ3/21-12-2018 του υπουργείου καλούνται οι Σύλλογοι Διδασκόντων με απόφασή τους να συγκροτήσουν ομάδες εκπαιδευτικής υποστήριξης μαθητών/τριών, παρακολούθησης της εκπαιδευτικής και ψυχοκοινωνικής πορείας τους κλπ. Θ’ αποτελούνται από το διευθυντή ή τον υποδιευθυντή του σχολείου, τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό επικοινωνίας με το Κ.Ε.Σ.Υ. και τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό του τμήματος. Το έργο των ομάδων αυτών θα υποστηρίζεται από το ΚΕΣΥ. Η συγκρότησή τους στηρίζεται στην παρ 2. του άρθρου 11, του ν. 4547/2018.
Μπορεί τέτοιες πρωτοβουλίες να αποτελούν καλές και χρήσιμες ιδέες και ενδεχομένως να έχει θεωρηθεί πετυχημένη η πιλοτική εφαρμογή τους, όμως η παραπάνω εγκύκλιος του ΥΠΠΕΘ, που ζητάει από φέτος τη δημιουργία αυτών των ομάδων, κάποια σχολεία ίσως έχουν προβεί ήδη στη συγκρότησή τους, δίνει την αίσθηση της βιασύνης και δημιουργεί στους συναδέλφους μια ανησυχία για το άγνωστο του εγχειρήματος και ένα πρόσθετο φόρτο επειδή δε συνοδεύεται από μείωση του ωραρίου, που θα χρειαζόταν για την καλύτερη λειτουργία αυτών των ομάδων. Επιπλέον οι συνάδελφοι αισθάνονται ανασφάλεια επειδή δεν έχει σημειωθεί σχετική ενημέρωση ή επιμόρφωση.

Για τους παραπάνω λόγους το ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας απαιτεί την πλήρη στελέχωση των δομών (ΚΕΣΥ), την πρόσληψη περισσότερων ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, την ενημέρωση και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών από τα ΚΕΣΥ. Εφόσον τα προηγούμενα δεν έχουν σημειωθεί οι ομάδες που έχουν συγκροτηθεί ή πρόκειται να συγκροτηθούν δεν θα μπορούν να επιτελέσουν σωστά το έργο τους. Προκειμένου λοιπόν να έχουμε αποτελέσματα αντίθετα των αναμενόμενων προτείνουμε την αναβολή του έργου των ομάδων για τη φετινή σχολική χρονιά.  

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Β’ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                              Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Αλέξιος Τρίμης                                                                Παναγούλα (Λίτσα) Ευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου