Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

ΚΗΡΥΞΗ ΣΤΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/3/2018


Β'   Ε Ν Ω Σ Η                                             Κιάτο 27 – 03 - 2018
ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ                           Αρ. Πρωτ. 10                                    
               Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Δ/νση: ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 37
               20200 ΚΙΑΤΟ
         ΤΗΛ/FAX: 27420-22621

                                                                                           ΠΡΟΣ: Σχολεία περιοχής μας
          ΚΟΙΝ. Δ/νση ΔΕ ν. Κορινθίας

ΚΗΡΥΞΗ ΣΤΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/3/2018
Συναδέλφισσες/οι,
Τα ΔΣ ΔΟΕ και ΟΛΜΕ αποφάσισαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου την Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018 (κεντρική συγκέντρωση στις 13:30 στα Προπύλαια), τη Θεσσαλονίκη (κεντρική συγκέντρωση στις 1.30 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου) και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα Γραφεία των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή των Περιφερ. Δ/νσεων  Εκπ/σης, για να απαιτήσουμε μαζικούς διορισμούς.
Για το λόγο αυτό το ΔΣ της ΟΛΜΕ προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου (11:00 έως 14:00) και τις τρεις πρώτες ώρες του απογευματινού κύκλου (14:00 έως 17:00) και κάλεσε τις ΕΛΜΕ να καλύψουν το υπόλοιπο το ωραρίου.
Το ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της ΟΛΜΕ κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας (08:00 έως 11:00) και (17:00 έως 20:00), προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Επίσης σε συνεργασία με Α’ ΕΛΜΕ και τους συλλόγους δασκάλων και νηπιαγωγών η Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας προτίθεται να μισθώσει λεωφορείο για τη μετάβαση στο συλλαλητήριο στην Αθήνα, που θα ξεκινήσει στις 11.00 από το δικαστήριο του Κιάτου. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 6907651340 μέχρι και τις 6μμ της Πέμπτης 29/3/2018.

Συναδέλφισσες/οι,
Οι διορισμοί στην εκπαίδευση αποτελούν σημαντικότατο ζήτημα και δίκαιο αίτημα, που δεν αφορά μόνο στους αναπληρωτές και αδιόριστους συναδέλφους αλλά και στους μόνιμους, αφού επηρεάζει τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις, οι οποίες τα τελευταία χρόνια είναι ελάχιστες.  Τέλος όπως έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη με αφορμή  την 4η «αξιολόγηση» είναι πολύ πιθανό να ανοίξει πάλι το θέμα του διδακτικού ωραρίου και του αριθμού μαθητών ανά τμήμα. Αύξηση του ωραρίου μας κατά μία μόνο ώρα, με δεδομένο το μικρό αριθμό συνταξιοδοτήσεων, εκτός των προβλημάτων με τη συμπλήρωση ωραρίου σε πολλά σχολεία, τις υπεραριθμίες κλπ για τους μόνιμους και την υποβάθμιση στο παρεχόμενο διδακτικό έργο, θα προκαλέσει ουσιαστικά την απόλυση χιλιάδων αναπληρωτών που τα τελευταία χρόνια καλύπτουν την απουσία διορισμών.
Σας καλούμε ν’ αντιδράσουμε στα δυσάρεστα αυτά ενδεχόμενα πριν είναι αργά.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Β’ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                 Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΑΕΑΣ

Στράτος Παγδάτογλου                                                                           Παναγούλα (Λίτσα) Ευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου