Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

ΚΗΡΥΞΗ ΣΤΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/3/2018



Β'   Ε Ν Ω Σ Η                                                                            Κιάτο 14 – 03 - 2018
ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ                                             Αρ. Πρωτ. 7                                    
               Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Δ/νση: ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 37
               20200 ΚΙΑΤΟ
         ΤΗΛ/FAX: 27420-22621

                                                                                           ΠΡΟΣ: Σχολεία περιοχής μας
          ΚΟΙΝ. Δ/νση ΔΕ ν. Κορινθίας

ΚΗΡΥΞΗ ΣΤΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/3/2018
Συναδέλφισσες/οι,
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε τη διοργάνωση συλλαλητηρίων την Παρασκευή 16 Μαρτίου σε Αθήνα (στις 13.00 στο Υπουργείο Παιδείας) και Θεσσαλονίκη (1 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου) για να απαιτήσουμε μαζικούς   διορισμούς.
Επίσης  προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου (11:00 έως 14:00) και τις τρεις πρώτες ώρες του απογευματινού κύκλου (14:00 έως 17:00). και κάλεσε τις ΕΛΜΕ να καλύψουν το υπόλοιπο το ωραρίου.
Το ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της ΟΛΜΕ κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας (08:00 έως 11:00) και (17:00 έως 20:00), προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Επίσης σε συνεργασία με Α’ ΕΛΜΕ και τους συλλόγους δασκάλων και νηπιαγωγών η Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας προτίθεται να μισθώσει λεωφορείο για τη μετάβαση στο συλλαλητήριο στην Αθήνα, που θα ξεκινήσει στις 11.00 από το δικαστήριο του Κιάτου. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 6944147020 μέχρι και τις 6μμ της Πέμπτης 15/3/2018.



Συναδέλφισσες/οι,
Οι διορισμοί στην εκπαίδευση αποτελούν σημαντικότατο ζήτημα και δίκαιο αίτημα, που δεν αφορά μόνο στους αναπληρωτές και αδιόριστους συναδέλφους αλλά και στους μόνιμους, αφού επηρεάζει τις μεταθέσεις, τις αποσπάσεις, οι οποίες τα τελευταία χρόνια είναι ελάχιστες.  Τέλος όπως έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη με αφορμή  την 4η «αξιολόγηση» είναι πολύ πιθανό να ανοίξει πάλι το θέμα του διδακτικού ωραρίου και του αριθμού μαθητών ανά τμήμα. Αύξηση του ωραρίου ακόμη και μία μόνο ώρα, με δεδομένο τον πολύ μικρό αριθμό συνταξιοδοτήσεων, εκτός των προβλημάτων με την συμπλήρωση ωραρίου σε πολλά σχολεία, τις υπεραριθμίες κλπ για τους μόνιμους και την υποβάθμιση στο παρεχόμενο διδακτικό έργο, θα προκαλέσει ουσιαστικά την απόλυση χιλιάδων αναπληρωτών που τα τελευταία χρόνια καλύπτουν την απουσία διορισμών.
Σας καλούμε ν’ αντιδράσουμε στα δυσάρεστα αυτά ενδεχόμενα πριν είναι αργά.   
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Β’ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                 Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΑΕΑΣ


Στράτος Παγδάτογλου                                                                           Παναγούλα (Λίτσα) Ευθυμίου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου