Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Σχετικά με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Σικυωνίων για τη μεταφορά του Γ/σίου ΚαλλιάνωνΒ'   Ε Ν Ω Σ Η                                                                           Κιάτο 18-6-2014   
ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ                                             Αρ. Πρωτ. 28                                    
               Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Δ/νση: ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 37
               20200 ΚΙΑΤΟ
         ΤΗΛ/FAX: 27420-22621

                                                                 ΠΡΟΣ: Δημοτικό συμβούλιο Δ. Σικυωνίων
                                                                                                        ΚΟΙΝ. – Δ/νση ΔΕ ν. Κορινθίας
                                                                                 Γ/σιο Καλλιάνων

Σχετικά με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Σικυωνίων για τη μεταφορά του Γ/σίου Καλλιάνων

Πληροφορηθήκαμε ότι το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σικυωνίων έλαβε προ ημερών την απόφαση να μεταφερθεί το Γ/σιο Καλλιάνων στο κτίριο που στεγαζόταν παλιότερα το Ειρηνοδικείο Καλλιάνων, αφού προηγουμένως γίνουν οι απαραίτητες εργασίες ανακατασκευής του.
Ως ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας,  επειδή δεν προσκληθήκαμε ως Εκπαιδευτικό Σωματείο να καταθέσουμε -και όχι φυσικά για να επιβάλουμε - την άποψή μας.
Διαφωνούμε λοιπόν με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που αφορά στη μεταφορά οποιασδήποτε σχολικής μονάδας διότι: α) δεν εξασφαλίζει την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών, ιδίως όταν χρειάζεται να μετακινηθούν στο υπάρχον σχολικό κτίριο του Γ/σίου Καλλιάνων για τα εργαστηριακά τους μαθήματα αλλά και για όσα χρήζουν εργαστηριακής υποστήριξης, β) ο χώρος της αυλής  στο κτίριο του παλαιού Ειρηνοδικείου δεν ενδείκνυται για τον προαυλισμό των παιδιών καθώς δεν επιτρέπει την άσκηση και την ψυχαγωγία, και ταυτόχρονα δυσχεραίνει και το μάθημα της Φυσικής Αγωγής, ενώ γ)  δυσκολεύεται  περαιτέρω η όποια ανάπτυξη του Σχολείου που θα μετακινηθεί και  γενικά δεν διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία του.

Επίσης πιστεύουμε ότι σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι θέμα και της τοπικής κοινότητας, η οποία  πρέπει με σαφήνεια, αφού πρώτα ενημερωθεί ενδελεχώς, να σχηματίσει και να διατυπώσει την άποψή της.
Τέλος ως συμβολή για  προσωρινή αντιμετώπιση του προβλήματος της ασφυκτικής συνύπαρξης, λόγω έλλειψης των απαραίτητων αιθουσών, του 6θέσιου δημοτικού σχολείου Καλλιάνων και του Γ/σίου Καλλιάνων στο υπάρχον κτίριο του Γ/σίου, καταθέτουμε την ιδέα – πρόταση της τοποθέτησης δύο προκατασκευασμένων αιθουσών βαρέως τύπου, που αποτελούν αξιοπρεπή προσωρινή λύση λειτουργίας αιθουσών, στο χώρο του Γ/σίου Καλλιάνων και την οριοθέτηση του προαύλιου χώρου για τα δύο σχολεία. Επίσης την άμεση έναρξη εργασιών κατασκευής κτιρίου για το δημοτικό σχολείο στο υπάρχον επαρκέστατο οικόπεδο των 6,3 στρεμμάτων, στο οποίο στεγάζεται σήμερα το Γ/σιο Καλλιάνων, τη στιγμή μάλιστα που ο δήμος Σικυωνίων διαθέτει έτοιμη μελέτη κατασκευής του και τη σταδιακή απόδοση αιθουσών προς χρήση. Μετά την κατασκευή νέων αιθουσών, οι προκατασκευασμένες αίθουσες βαρέως τύπου θα μπορούσαν να μετακινηθούν και να χρησιμοποιηθούν για ενδεχόμενες μελλοντικές ανάγκες αιθουσών άλλων σχολείων του δήμου.
Με τον τρόπο αυτό θεωρούμε ότι μπορεί να εξυπηρετηθεί τα αμέσως επόμενα χρόνια ο στόχος λειτουργίας μιας ολοκληρωμένης εκπαιδευτικής μονάδας στην περιοχή, στο ίδιο οικόπεδο μετά την οριοθέτησή του για τα δύο σχολεία, που θα περιλαμβάνει Γυμνάσιο και ΛΤ ή Λύκειο, τα οποία θα τροφοδοτούνται από το νέο 6θέσιο Δημοτικό.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Β’ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                  Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΚων/νος Αντωνόπουλος                                                                                                     Μάρκος Κλωνιζάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου