Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση – προκήρυξη στάσεων εργασίας
            Β'   Ε Ν Ω Σ Η                                                                                                                 Κιάτο 16.05.2014   
ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ                                                                                         Αρ. Πρωτ. 21                                    
               Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Δ/νση: ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 37
               20200 ΚΙΑΤΟ
         ΤΗΛ/FAX: 27420-22621

                                                                                                                              ΠΡΟΣ: Σχολεία περιοχής μας
                                           ΚΟΙΝ. Δ/νση ΔΕ ν. Κορινθίας
                                                                              
Ανακοίνωση – προκήρυξη στάσεων εργασίας

  Το υπουργείο μετά την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης (ΑΕΕ) στα σχολεία με ορατό τον κίνδυνο της κατηγοριοποίησης των σχολείων (υλοποιώντας κατά γράμμα  την έκθεση του ΟΟΣΑ που παραγγέλθηκε το 2011 από το υπ. παιδείας) και δυνητικά τη συγχώνευση και κλείσιμο σχολικών μονάδων, στη δημιουργία και άλλων διαθεσιμοτήτων ή και απολύσεων συναδέλφων, τώρα βάζει εμπρός την υλοποίηση του ακραίου και παράλογου συστήματος της ατομικής αξιολόγησης καλώντας τους συναδέλφους δ/ντες να επιμορφωθούν επ’ αυτής!
   Έχουμε εξηγήσει και τεκμηριώσει όλο το προηγούμενο διάστημα ότι η προώθηση της ατομικής διοικητικής και εκπαιδευτικής αξιολόγησης από μονοπρόσωπα όργανα δεν αποσκοπεί στη βελτίωση και την ανατροφοδότηση του εκπ/κού αλλά στην τιμωρία, τη χειραγώγηση και τον εκφοβισμό του.  
Επίσης: α) Δεν στοχεύει στην αναβάθμιση της Παιδείας αλλά στην απορρύθμιση του Δημόσιου Εκπαιδευτικού Συστήματος. β) Δεν στοχεύει στην αναβάθμιση των διοικητικών και παιδαγωγικών ικανοτήτων των εκπαιδευτικών αλλά στην μισθολογική καθήλωση και την απαξίωση του παιδαγωγικού τους ρόλου. γ) Συνδέεται με ένα δίκτυο νόμων για την παραπέρα συρρίκνωση εκπαιδευτικών δομών και υπηρεσιών, όπως συγχωνεύσεις σχολείων, διώξεις και υποβιβασμό, απολύσεις εκπαιδευτικών ή πίεσης προς παραίτηση.

Ταυτόχρονα ο χρόνος και η μεθόδευση που επιλέχθηκε αποδεικνύουν και τις πραγματικές προθέσεις αφού: α) Μεθοδεύεται σε περίοδο στην οποία ελπίζεται να παρακαμφθούν οι αντιδράσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών. β) Η πρόσκληση γίνεται για τις 2 τελευταίες ημέρες του διδακτικού έτους όπου οι διευθυντές των σχολικών μονάδων είναι επιφορτισμένοι με το συντονισμό, οργάνωση και διαχείριση πληθώρας διοικητικών εργασιών που συνδέονται με την λήξη του διδακτικού έτους και την έναρξη των εξετάσεων. Επομένως το ερώτημα αν η απουσία των δ/ντων αυτές τις μέρες από τα σχολεία οδηγεί σε απορρύθμιση της λειτουργίας τους είναι προς απάντηση. γ) Η πρόσκληση στο σεμινάριο δεν αναφέρει το θέμα αλλά μόνο τον αριθμό απόφασης εγγράφου του ΙΕΠ, για το οποίο όμως υπήρξε φροντίδα να μην κοινοποιηθεί στα σχολεία.
Επειδή στους σχολικούς συμβούλους αναγνωρίζουμε το ρόλο του καθοδηγητή, του εμψυχωτή - συνεργάτη και βοηθού των εκπαιδευτικών και όχι αυτόν του αξιολογητή, του ελεγκτή και του τιμωρού.
Επειδή για  μας οι δντες είναι συνάδελφοι, συνεργάτες και αρωγοί στο δύσκολο έργο μας, με τους οποίους θέλουμε να συνυπάρχουμε, να συνεννοούμεθα και να συναποφασίζουμε στο πλαίσιο του συλλόγου διδασκόντων, συλλογικά και δημοκρατικά,
τους καλούμε:
α)να υπερασπιστούν το έργο τους και την προσφορά τους στο Δημόσιο σχολείο αυτήν κυρίως την περίοδο.
β) να αρνηθούν την συμμετοχή τους στο προσχεδιασμένο έγκλημα ενάντια στο Δημόσια εκπαίδευση.
Για το σκοπό αυτό το ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας προκηρύσσει για διευκόλυνση 3ωρες στάσεις εργασίας 08.00 – 11.00 του πρωινού κύκλου ή 14.00 - 17.00 του απογευματινού κύκλου για τις ημέρες 20 και 21/5/2014. Συμπληρωματικά η ΟΛΜΕ κηρύσσει στάση εργασίας  11.00 – 14.00 τις ίδιες μέρες και για τον ίδιο λόγο.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Β’ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                           Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΚων/νος Αντωνόπουλος                                                                                                          Μάρκος Κλωνιζάκης  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου