Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Όχι στις συμπτύξεις τμημάτων



Β'   Ε Ν Ω Σ Η                                             Κιάτο 22 – 10 - 2013   
ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ                        Αρ. Πρωτ. 50                                   
               Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Δ/νση: ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 37
               20200 ΚΙΑΤΟ
         ΤΗΛ/FAX: 27420-22621

                                                                                 ΠΡΟΣ: Δ/νση ΔΕ ν. Κορινθίας
ΚΟΙΝ. Περιφέρεια Π & ΔΕ Πελοποννήσου
Σχολεία περιοχής μας


Όχι στις συμπτύξεις τμημάτων

Το ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την εντολή του δ/ντή Β/θμιας εκπ/σης Κορινθίας να συμπτυχθούν τμήματα σε διάφορα σχολεία της περιοχής μας.
Η σύμπτυξη αυτή, που υπακούει στην παράλογη και αντιπαιδαγωγική απόφαση για αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα στους 27 και κατά περίπτωση ακόμη και στους 30, θα έχει ως πρώτη και σοβαρότερη αρνητική επίπτωση να υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Επιπλέον αποτελεί ένα πρόσθετο μέτρο με το οποίο δημιουργούνται τεχνητά πλεονάσματα με βάση τα οποία θα προκύψουν μικρές ή μεγαλύτερες μετακινήσεις για αρκετούς συναδέλφους και μάλιστα σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες.
Στα ανωτέρω θα πρέπει να προστεθεί ότι σε αρκετά σχολεία της περιοχής μας οι σχολικές αίθουσες έχουν κατασκευαστεί κατά τρόπο που δεν επιτρέπει τη φιλοξενία μεγάλου αριθμού μαθητών. Εκτιμούμε ότι ο κατασκευαστής πρέπει να γνώριζε καλύτερα από τους ιθύνοντες της εκπ/σης ότι με βάση τις συνθήκες που δημιουργούνται και προκειμένου να βελτιωθεί το παραγόμενο διδακτικό αποτέλεσμα ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα, προϊόντος του χρόνου, πρέπει να μειώνεται και όχι ν’ αυξάνεται!

Τέλος υπάρχουν τμήματα στα οποία φοιτούν μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, που είναι πολλές και διαφορετικές. Σ’ αυτά λοιπόν τα τμήματα ο αριθμός των μαθητών επιβάλλεται για ευνόητους λόγους να είναι μειωμένος. Μάλιστα αυτό προβλέπεται και από το άρθρο 28 του πρόσφατα ψηφισθέντος ν. 4186/2013! Εκτός βέβαια και οι νόμοι ψηφίζονται για να υπάρχουν, αλλά με διάφορα προσκόμματα να μην εφαρμόζονται!
Καλούμε τον δ/ντή εκπ/σης ν. Κορινθίας να μην επιμείνει στην απόφασή του, με την οποία διαφωνούμε κάθετα. Οποιαδήποτε τέτοια επιμονή σημαίνει συνυπευθυνότητα στην περαιτέρω διάλυση της δημόσιας εκπ/σης. Θυμίζουμε ότι η θέση του κλάδου μας είναι ανώτατος αριθμός/τμήμα 25 στα μαθήματα γενικής παιδείας, 20 στις κατευθύνσεις και 10 στα εργαστήρια ανά εκπαιδευτικό.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Β’ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                              Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Κώστας Αντωνόπουλος                                                                        Δημήτρης Γκενές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου