Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Απόφαση ΓΣ Προέδρων ΕΛΜΕ, Ενημέρωση



Ο.Λ.Μ.Ε.                                                  
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255
FAX: 210 33 11 338                           
www.olme.gr                                                               
e-mail: olme@otenet.gr                                                 Αθήνα, 21/09/2013
                                                                                               
ΠΡΟΣ:
                                                                                                Τα ΜΜΕ
                                                                                Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΛΜΕ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ

Η ΓΣ  των προέδρων των ΕΛΜΕ που συγκλήθηκε στις 20-9-13 στην Αθήνα, αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία τη συνέχιση της απεργίας διάρκειας με νέα 48ωρη απεργία τη Δευτέρα 23/9 και την Τρίτη 24/9.
Νέες ΓΣ των ΕΛΜΕ θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 24/9 και νέα ΓΣ πρόεδρων την Τετάρτη 25/9 για την συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Συγκεκριμένα υπέρ της πρότασης αυτής ψήφισαν 65 από τις 79 ΕΛΜΕ (82,3%), 3 κατά και 11 λευκό. Αυτό αντιστοιχεί σε 320 ψήφους υπέρ (81,8%), 24 κατά και 47 λευκό, σε σύνολο 391 ψήφων.
 
Η ΓΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ!!!
ΕΓΙΝΑΝ 3 ψηφοφοριες
ΓΙΑ 4 ΜΟΝΟ ΨΗΦΟΥΣ (ΟΧΙ ΨΗΦΟΥΣ ΕΛΜΕ, ΑΛΛΑ ΨΗΦΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΕΛΜΕ) Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΝΕΑ 5ΝΘΗΜΕΡΗ ΔΕΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ ΤΑ 2/3!
ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΕΓΙΝΑΝ ΣΥΝΘΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΝΑΝ ΟΙ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΉΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΊΧΑΝ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ 3ΗΜΕΡΗ (1η ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ)
ΤΕΛΙΚΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ 48ΩΡΗ (ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ), ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΣΗMEΡΑ Η ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ, ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ (2η ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ).
Ενημερώνουμε ότι με βάση της εικόνα της δικής μας ΓΣ την περασμένη Πέμπτη, που δεν είχε απαρτία, η Β' ΕΛΜΕ Κορινθίας πήγε στη ΓΣ Προέδρων με λευκό, μετά απο απόφαση του ΔΣ.

ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ!

Τέλος όπως ενημερώσαμε και στη ΓΣ της περασμένης Πέμπτης τους συναδέλφους, μας μετέφεραν από τη μισθοδοσία της ΔΔΕ Κορινθίας ότι θα προχωρήσουν και με τη σύμφωνη γνώμη του εκκαθαριστή, στην παρακράτηση μιάς μέρας απεργίας ανά μήνα μέχρι και τις δέκα μέρες απεργίας. Αν υπάρχει απεργία μεγαλύτερη από δέκα μέρες, τότε θα προχωρήσουν σε περικοπή δύο ημερών απεργίας ανά μήνα.
Αυτό μπορεί να γίνει, διότι δεν υπάρχει πουθενά κανένας περιορισμός σχετικά με το χρόνο περικοπής. Εκτός βέβαια και έρθει μελλοντικά κάποια άλλη οδηγία, που να ορίζει διαφορετικά τον τρόπο παρακράτησης!
Με τον τρόπο αυτό η παρακράτηση λόγω απεργίας θα γίνεται, αλλά θα επιμερίζεται σε πολλούς μήνες, ώστε το συνολικό ποσό της παρακράτησης να μην πέφτει μαζεμένο και να δημιουργεί περαιτέρω οικονομική ασφυξία στους συναδέλφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου