Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Ενημερωτικό απεργιακό δελτίο



Ενημερωτικό απεργιακό δελτίο
                          14.9.’13

Χθες Παρασκευή 13.9.’13 σε Κιάτο και Ξυλόκαστρο η ΕΛΜΕ είχε συνάντηση με γονείς και εκπροσώπους φορέων με σκοπό την ενημέρωσή τους για τις επώδυνες αλλαγές στο σχολείο και τις επιπτώσεις τους, τα αιτήματα του αγώνα μας και για  να ζητήσουμε τη στήριξή τους και ν’ απαντήσουμε σε ενδεχόμενες ερωτήσεις τους. Η συμμετοχή στη συνάντηση του Κιάτου ήταν μέτρα προς μικρή ενώ του Ξυλοκάστρου πήγε πάρα πολύ καλά.
Το Σάββατο 14.9.13 από τις 11πμ και μετά μέσα στον πεζόδρομο του Κιάτου είχαμε τραπεζάκι και ταμπλό στο οποίο αναρτήσαμε αφίσες και τα έντυπά μας. Μοιράσαμε υλικό στους διερχόμενους, στους καταστηματάρχες και στους καθήμενους στις καφετέριες. Υπήρχε αποδοχή. Το ταμπλό θα μείνει μόνιμα στον πεζόδρομο όλη τη διάρκεια της απεργίας!
Πέρασαν και κάποιοι συνάδελφοι, όχι όμως πολλοί! Κάποιοι μας βοήθησαν στο μοίρασμα υλικού. Θα είμαστε εκεί και Δευτέρα, Τρίτη κλπ. Σας περιμένουμε!
Ίδια δράση υπήρξε και στο Ξυλόκαστρο. Όμως θέλουμε περισσότεροι συνάδελφοι να βοηθήσουν διότι μόνο τα μέλη του ΔΣ και κάποιοι συνάδελφοι περί αυτό δε φτάνουν!
Μένει να κρεμάσουμε σήμερα ακόμη δύο πανό, ένα στο σχολικό συγκρότημα του Βέλου και ένα σ' αυτό του Πασίου. Έχουμε βάλει και δύο πολύ μεγάλα πανό σε κεντρικά σημεία του Κιάτου και του Ξυλοκάστρου. Επίσης μέσα στο Σ/Κ θα έχουν μπει πανό σ’ όλα τα μεγάλα σχολεία της ΕΛΜΕ.
Έχει σταλεί το video της ΟΛΜΕ, «απεργώ γιατί» (υπάρχει και στο blog μας), σε κάποια τοπικά site και κανάλια με την παράκληση να προβληθούν. Αν θα γίνει δεν το γνωρίζουμε, οι οικονομικές δυνατότητες του σωματείου μας είναι πολύ περιορισμένες.
Συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την υποστήριξη ενός αγώνα, δίκαιου και όχι συντεχνιακού. Διότι δεν απεργούμε μόνο για τα τεράστια προβλήματα της δημόσιας εκπ/σης και των λειτουργών της. Δεν απεργούμε μόνο για το δημόσιο σχολείο που αξίζουν οι μαθητές μας, για τους συναδέλφους μας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και πολλοί θ’ απολυθούν, για τους ήδη απολυμένους αναπληρωτές (ναι τους θεωρούμε απολυμένους!) κλπ. Απεργούμε για όλα αυτά, βεβαίως, αλλά απεργούμε, γιατί οι μαθητές μας είναι πεινασμένοι και απελπισμένοι και οι γονείς τους άνεργοι, υποαπασχολούμενοι, απλήρωτοι. Απεργούμε διότι εναντιωνόμαστε σφόδρα σε μια πολιτική που καταστρέφει τις ζωές μας! Και θέλουμε να συμπαραταχθούμε με τους εργαζόμενους όλων των κλάδων, τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα, διότι δυστυχώς πλέον, οι δυσκολίες διαβίωσης αφορούν την πλειονότητα του κόσμου!

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 16/9 ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΩΝ!

ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Β’ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου