Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Γ.Σ.

 

Β'   Ε Ν Ω Σ H

ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 

Δ/νση: ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 37

            20200 ΚΙΑΤΟ

            ΤΗΛ/FAX: 27420-22621

e-mail: belmekor@otenet.gr

http://belmekor.blogspot.gr

 

 

Κιάτο, 2/11/2023

 

Αρ. πρωτ.: 26

 

 

 

ΠΡΟΣ: Σχολεία περιοχής μας

 

 

 

 

Θέμα: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Γ.Σ.

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

 

Σας καλούμε στην τακτική εκλογοαπολογιστική ΓΣ στις 9/11/2023 το απόγευμα στην ισόγεια αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου Κιάτου (Κλεισθένους 57, Κιάτο 20200).

Διευκρινιστική εγκύκλιος του Υπ. Παιδείας (7341/Ε3/21-1-2022) διατείνεται ότι δεν προβλέπεται η χορήγηση συνδικαλιστικής άδειας για την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων συνδικαλιστικών οργανώσεων (ΕΛΜΕ, Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε.), που επί σειρά ετών χορηγούσε η Δνση Εκπ/σης. Διαφωνούμε με αυτήν την απόφαση και ζητάμε να χορηγείται συνδικαλιστική άδεια, ώστε να διευκολυνθούν να παραβρεθούν στη ΓΣ όλοι οι συνάδελφοι και όλες οι συναδέλφισσες ακόμη και όσοι/ες υπηρετούν στα απομακρυσμένα σχολεία της περιοχής μας. Είναι υποκριτικό να ισχυρίζεται το υπουργείο και οι υποστηρικτές του ότι με τη συνδικαλιστική διευκολυντική συνδικαλιστική άδεια θα χαθούν διδακτικές ώρες τη στιγμή που κάθε χρόνο χάνονται χιλιάδες λόγω των κενών, που εξακολουθούν να υφίστανται αλλά και του γεγονότος ότι επί σειρά ετών σε κατά τόπους σχολεία της χώρας δεν διδάσκονται ολόκληρα μαθησιακά αντικείμενα ή διδάσκονται με περικοπές.  

Κατόπιν αυτών το ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας αποφάσισε να πραγματοποιήσει την τακτική εκλογοαπολογιστική ΓΣ απόγευμα. Σύμφωνα με το καταστατικό, άρθρο 29, για να έχει απαρτία η ΓΣ απαιτείται το ½ των ταμειακώς εντάξει μελών. Αν δεν πληρείται η παραπάνω προϋπόθεση τότε ξαναγίνεται με την παρουσία του ¼ των ταμειακώς εντάξει μελών. Αν ούτε σε αυτή την περίπτωση καταγραφεί απαρτία τότε επαναλαμβάνεται με την προϋπόθεση παρουσίας του 1/6 αυτών. Όλα τα παραπάνω λαμβάνουν χώρα μέσα στο οριζόμενο από το καταστατικό χρονικό πλαίσιο, που ξεκινάει από την απόπειρα πραγματοποίησης της 1ης ΓΣ. Με δεδομένα αυτά προσκαλούμε τους/τις συναδέλφους  στη ΓΣ στις 17.30, στην οποίαν αν δεν υπάρξει απαρτία θα επαναληφθεί στις 18.00, ενώ αν ούτε και σε αυτή καταγραφεί απαρτία, στις 18.30, στην οποία καλούμε και τους τους/τις συναδέλφους να δώσουν δυναμικά το παρόν.  

Στην Γ.Σ. θα γίνει ανάγνωση των πεπραγμένων και του οικονομικού απολογισμού του Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ-Κ του προηγούμενου συνδικαλιστικού έτους, συζήτηση και κριτική για αυτά.  Θ' ακολουθήσει μυστική ψηφοφορία για την έγκριση ή όχι των πεπραγμένων και για την εκλογή της εφορευτικής επιτροπής, που θα έχει την ευθύνη διενέργειας των εκλογών για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. και της Ε.Ε. της Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 16/11/2023 στο σχολικό συγκρότημα του Αγ. Νικολάου (1ο ΕΠΑ.Λ – 2ο ΓΕΛ – ΕΚ Κιάτου) 9.00 – 17.00.  

Σας καλούμε να πάρετε μέρος μαζικά στην κρίσιμη παραπάνω Γ.Σ., να επιδείξετε διάθεση ενεργούς συμμετοχής σε όλες τις λειτουργίες και δράσεις της ΕΛΜΕ μας, ώστε να παραμείνει ισχυρή και ουσιαστικά παρεμβατική.

Καλούμε όλες και όλους τους/τις νέους/ες συναδέλφους να γραφτούν και να βρίσκονται δίπλα στην ΕΛΜΕ και να συμμετέχουν στις δράσεις της  

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Β’ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 

Ο πρόεδρος

 

 

 

Αλέξης Τρίμης

 

Ο γεν. γραμματέας

 

 

 

Μάρκος Κλωνιζάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου