Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Ανακοίνωση για εμβολιασμούς

 Β'   Ε Ν Ω Σ H

ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 Δ/νση: ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 37

            20200 ΚΙΑΤΟ

            ΤΗΛ/FAX: 27420-22621

e-mail: belmekor@otenet.gr

http://belmekor.blogspot.gr

 


Κιάτο, 15/9/2021

 

Αρ. πρωτ.: 18   

 

 

 

ΠΡΟΣ: Σχολεία περιοχής μας

 

ΝΑΙ στον εμβολιασμό – ΟΧΙ στην υποχρεωτικότητα- ΝΑΙ στους συχνούς και δωρεάν ελέγχους όλων. Καμία αναστολή εργασίας – απόλυση

Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας βρισκόμαστε αντιμέτωποι/ες, για δεύτερη σχολική χρονιά με τα σχολεία να ανοίγουν χωρίς πρόσθετα μέτρα υγειονομικής θωράκισης πέραν της μετακύλισης στην ατομική ευθύνη. 

Θεωρούμε ότι τα εμβόλια αποτελούν μια πολύ σπουδαία κατάκτηση της επιστήμης και της ανθρωπότητας κι ένα από τα κύρια όπλα στη μάχη κατά του ιού. Για αυτό και καλούμε τους συναδέλφους μας να εμβολιαστούν όπως άλλωστε κάνουν και οι διεθνείς οργανισμοί υγείας. Όμως δε θα επιτρέψουμε τα εμβόλια να γίνουν πεδίο προνομίων ή ποινικοποίησης των εργασιακών δικαιωμάτων. Είμαστε ενάντια στον κοινωνικό αυτοματισμό και την κατασκευή ενόχων.

Για το λόγο αυτό και για την προστασία της δημόσιας υγείας:

·  Καλούμε την πολιτεία να μεριμνήσει ώστε να διενεργούνται δωρεάν και επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ στις σχολικές μονάδες ΣΕ ΟΛΟΥΣ (μαθητές/-τριες και εκπαιδευτικούς, εμβολιασμένους και μη). Σε καμία περίπτωση οι εργαζόμενοι/ες δεν πρέπει να επωμίζονται το κόστος των τεστ που αφορούν στη δημόσια υγεία. Όπως τα εμβόλια έτσι και τα τεστ πρέπει να διατίθενται δωρεάν προς όλους. Η επιδημιολογική επιτήρηση είναι κρατική ευθύνη. Καμία επιβάρυνση των εργαζόμενων για διεξαγωγή διαγνωστικών ελέγχων.

·       Καθολική δυνατότητα εμβολιασμού – ΟΧΙ στην υποχρεωτικότητα – ΝΑΙ στους συχνούς και δωρεάν ελέγχους. Καμιά αναστολή εργασίας – απόλυση. Είναι εφικτό για όλους τους εργαζόμενους να βρεθεί άλλη λύση, ώστε να μπορούν να εργάζονται με απόλυτη ασφάλεια.

·        15 παιδιά στις αίθουσες – προσλήψεις εκπαιδευτικών για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες – Μόνιμο προσωπικό στην καθαριότητα των σχολείων εδώ και τώρα!

·         Πραγματική και ουσιαστική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Θα αγωνιστούμε για την προστασία της υγείας των πολιτών, των κοινωνικών αγαθών και των εργασιακών δικαιωμάτων.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Β’ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ο πρόεδρος

 

Αλέξης Τρίμης

 

Ο γεν. γραμματέας

 

Δημήτρης Ηλιόπουλος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου