Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Κάλεσμα των Αʼ και Βʼ ΕΛΜΕ Κορινθίας για παραίτηση των φερόμενων ως εκλεγμένων «αιρετών» του ΠΥΣΔΕ ν. Κορινθίας μετά τη συγκρότηση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου (ΥΣ).

 

Β'   Ε Ν Ω Σ H

ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 

Δ/νση: ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 37

            20200 ΚΙΑΤΟ

            ΤΗΛ/FAX: 27420-22621

e-mail: belmekor@otenet.gr

http://belmekor.blogspot.gr

 

 

Κιάτο, 8/2/2021

 

Αρ. πρωτ.: 3

 

 

 

ΠΡΟΣ: Σχολεία περιοχής μας

Κοιν: - ΔΙΔΕ ν. Κορινθίας

-       ΠΥΣΔΕ ν. Κορινθίας

-       ΟΛΜΕ

 

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΩΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ «ΑΙΡΕΤΩΝ» ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 

Τη Δευτέρα 1/2/2021, συγκροτήθηκε το ΠΥΣΔΕ Κορινθίας, στο οποίο ορίζονται ως μέλη , αιρετοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών που προέκυψαν από τις (τηλε)εκλογές – παρωδία της 7/11/2020. Υπενθυμίζουμε ότι :

  • Η εκλογική διαδικασία με την τηλεψηφοφορία  απορρίφθηκε συνολικά από το εκπαιδευτικό συνδικαλιστικό κίνημα, με ομόφωνες αποφάσεις από την Ο.Λ.Μ.Ε. και τις 2 Ε.Λ.Μ.Ε. του νομού μας.
  • Όλοι οι υποψήφιοι, από όλες τις παρατάξεις, αποσύρθηκαν πριν από τις “εκλογές”, δηλώνοντας τις παραιτήσεις τους.
  • Στις εκλογές συμμετείχαν ελάχιστοι συνάδελφοι. Η αποχή ξεπέρασε το 93 % πανελλαδικά και έφτασε το 91 % στο νομό μας.
  • Οι φερόμενοι ως εκλεγμένοι αιρετοί -και οι 2 από την παράταξη της ΔΑΚΕ- έλαβαν ελάχιστες ψήφους (26 και 18) σε σύνολο 1.125 εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό μας.

Ως Α' και Β’ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας έχουμε αναλύσει τις θέσεις μας και έχουμε δηλώσει κατ' επανάληψη ότι δεν αναγνωρίζουμε τη διαδικασία, ούτε όσους προέκυψαν από  αυτήν.

Γι' αυτό, καλούμε τους φερόμενους ως εκλεγμένους αιρετούς : Βασίλη Πατρώνα, Αρετή Αποστολίδου (τακτικοί) και Δημήτρη Σωτηρόπουλο , Βασίλη Σουγλέ (αναπληρωματικοί) , να δηλώσουν άμεσα τις παραιτήσεις τους και να ταυτιστούν, επιτέλους, με τις θέσεις του κλάδου και τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων.

Σε διαφορετική περίπτωση, είναι αυτονόητο ότι η Α' και Β’ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για να διασφαλίσουν το κύρος, τις διαδικασίες και τη δημοκρατική λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος.

 

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                  ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Β’ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου