Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΑΙΤΗΜΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗΣ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ               Β'   Ε Ν Ω Σ Η                                                                                        Κιάτο 12-07-2013
ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ                                                                      Αρ. Πρωτ. 34                         
               Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Δ/νση: ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 37
               20200 ΚΙΑΤΟ
         ΤΗΛ/FAX: 27420-22621

                                                                                                              ΠΡΟΣ: Βουλευτές ΝΔ ν. Κορινθίας

ΑΙΤΗΜΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗΣ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Τις αμέσως επόμενες μέρες συζητιέται στη βουλή το νέο νομοσχέδιο - φονιάς που θα επικυρώνει τη συμφωνία κυβέρνησης και τροϊκανών για μια σειρά επώδυνων μέτρων για τους πολίτες μεταξύ των οποίων είναι και οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις των εκπ/κών αλλά και άλλων εργαζομένων.
Συγκεκριμένα στον κλάδο μας 2.500 καθηγητές (52 ειδικοτήτων) στέλνονται στην ανεργία, με την κατάργηση δύο ολόκληρων τομέων στα ΕΠΑΛ και δύο ειδικοτήτων στις ΕΠΑΣ. Αρκετές χιλιάδες μαθητών θα αναζητούν από το Σεπτέμβρη το σχολείο τους και δεν θα το βρίσκουν! Παραχωρείται έτσι ένα μεγάλο φιλέτο της Τεχνικής
Επαγγελματικής Εκπαίδευσης βορά στον αδηφάγο ιδιωτικό τομέα. Και έπεται συνέχεια. Βέβαια το υπουργείο διατείνεται ότι κάτι τέτοιο δε θα συμβεί, επειδή όσοι ενδεχομένως ήθελαν να φοιτήσουν στις καταργούμενες ειδικότητες δε θα στραφούν στα ιδιωτικά τεχνικά σχολεία γιατί αυτά είναι λίγα! Λες και αργούν να φουντώσουν, να γίνουν πολύ περισσότερα εξαιτίας της δουλειάς που τους προσφέρεται!

Επιπλέον υποστηρίζει, προκειμένου ν’ απαλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις, ότι οι απόφοιτοι των καταργούμενων ειδικοτήτων δεν έβρισκαν δουλειά, για αυτό μάλλον τις κατάργησαν! Γιατί δηλ. σήμερα ποιός βρίσκει ή βρίσκει εύκολα δουλειά; Βρίσκουν οι μηχανικοί, οι μηχανολόγοι, οι εκπ/κοί, οι δικηγόροι κλπ; Επομένως με τη λογική αυτή μήπως πρέπει να καταργηθούν και οι  παραπάνω ειδικότητες;
Από απαντήσεις επίσης του υπουργείου παιδείας διαφαίνεται να υποστηρίζεται με απύθμενο θράσος και κυνισμό μια λογική που λέει περίπου ότι οι μόνιμοι καθηγητές των οποίων οι κλάδοι καταργούνται είναι συνολικά 2.482 δηλ ένα πολύ μικρό ποσοστό στους πολλούς χιλιάδες υπηρετούντες εκπ/κούς! Επομένως δεν τρέχει και τίποτα που ένας μικρός αριθμός απ’ αυτούς θα τεθεί σε διαθεσιμότητα και κατόπιν θ’ απολυθεί! Άλλωστε όλα αυτά γίνονται σε μια περίοδο κρίσης και για λόγους εθνικού συμφέροντος!!!
Όμως το υπουργείο παιδείας λαμβάνει πρόνοια για όσους μαθητές φοιτούσαν στις καταργούμενες ειδικότητες! Διαβεβαιώνει ότι θα τις ολοκληρώσουν απρόσκοπτα με καθηγητές που θα απασχοληθούν ως ωρομίσθιοι με προτεραιότητα πρόσληψης για αυτούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα! Μ' άλλα λόγια για το υπουργείο δεν ενδιαφέρεται, που κάποιοι συνάδελφοι από μόνιμοι θα περάσουν στον εργασιακό μεσαίωνα και θα μετατραπούν σε ωρομίσθιοι!!!
Σας καλούμε να καταψηφίσετε αυτά τα μέτρα ή στη χειρότερη περίπτωση τα άρθρα του πολυνομοσχεδίου που περιέχουν διαθεσιμότητες και απολύσεις στην εκπαίδευση και όχι μόνο. Αν δεν το πράξετε αναλαμβάνετε αποκλειστικά την ευθύνη διότι και με τη δική σας ψήφο οδηγείτε στον «ξαφνικό θάνατο» χιλιάδες εργαζόμενους, αρκετούς συντοπίτες μας, μερικοί των οποίων ενδεχομένως ήλπιζαν και εξακολουθούν να ελπίζουν σε σας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β' ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
 
     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                        Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                                                                                                                         
  
    Κων/νος Αντωνόπουλος                                                                             Δημήτρης Γκενές                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου