Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Δημιουργία αντιρατσιστικής αφίσας από τους μαθητές



            Β'   Ε Ν Ω Σ Η                                             Κιάτο 20-3-2013  
ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ                        Αρ. Πρωτ. 16                                    
               Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Δ/νση: ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 37
               20200 ΚΙΑΤΟ
         ΤΗΛ/FAX: 27420-22621

                                                                                 ΠΡΟΣ: Σχολεία περιοχής μας

Δημιουργία αντιρατσιστικής αφίσας από τους μαθητές

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Η Β' ΕΛΜΕ Κορινθίας  αντιλαμβανόμενη ότι στις πραγματικά δύσκολες εποχές που ζούμε τα κοινωνικά προβλήματα οξύνονται προσπαθεί να αναλάβει πρωτοβουλίες, οι οποίες θα λειτουργήσουν κατά το δυνατόν ανασχετικά σ’ αυτήν την όξυνση. Στα πλαίσια αυτών των πρωτοβουλιών είναι και η προκήρυξη Δημιουργίας Αντιρατσιστικής Αφίσας από μαθητές των σχολείων μας. Σας έχει άλλωστε ήδη σταλεί η σχετική αφίσα - πρόσκληση ηλεκτρονικά.
Ουσιαστικά προσκαλούμε οποιονδήποτε μαθητή μας να δημιουργήσει μία αφίσα με αντιρατσιστικό περιεχόμενο και να την καταθέσει στον Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου του μέχρι τις 26/4/2013. Η αφίσα αυτή μπορεί να είναι φτιαγμένη σε Α4 ή Α3, μπορεί να είναι κολάζ ή να έχει όποια μορφή θέλει ο μαθητής. Ο στόχος είναι όλα τα έργα των μαθητών να εκτεθούν στους δήμους των σχολείων και γενικότερα να παρουσιαστούν στις τοπικές κοινωνίες.

Οι Σύλλογοι Διδασκόντων θα ήταν καλό να αγκαλιάσουν αυτήν την πρωτοβουλία γιατί αποτελεί μία παρέμβαση της Εκπαιδευτικής Κοινότητας στα κοινωνικά προβλήματα και τονίζει τον πολλαπλό, εξώστρεφο και ανοιχτό ρόλο του σχολείου στην κοινωνία μας. Υπενθυμίζουμε ότι η 21η Μαρτίου είναι Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού και ήδη το Υπουργείο Παιδείας έχει καλέσει τα σχολεία να αναλάβουν πολυποίκιλες δράσεις. Η Δημιουργία  Αντιρατσιστικής Αφίσας κάλλιστα θα μπορούσε να ενταχθεί σε αυτά τα πλαίσια δράσεων που μας ζητούνται.
Θα διευκόλυνε ιδιαίτερα αν κάποιος συνάδελφος αναλάμβανε την συγκέντρωση των έργων των μαθητών και στη συνέχεια τα παρέδιδε σε κάποιο μέλος του ΔΣ ώστε να πετύχουμε το καλύτερο οργανωτικό αποτέλεσμα. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκριση σας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Β’ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                              Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



Κων/νος Αντωνόπουλος                                                                       Δημήτρης Γκενές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου