Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Αίτημα πραγματοποίησης ΓΣ στον κλάδο


            Β'   Ε Ν Ω Σ Η                                             Κιάτο 27-4-2012   
ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ                        Αρ. Πρωτ. 29                                    
               Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Δ/νση: ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 37
               20200 ΚΙΑΤΟ
         ΤΗΛ/FAX: 27420-22621

                                                                                 ΠΡΟΣ: ΔΣ ΟΛΜΕ
ΚΟΙΝ. Σχολεία περιοχής μας

Αίτημα πραγματοποίησης ΓΣ

Ως γνωστόν με το ν.  4072/12 (αρ. 329 παρ. 1),  λήγει στις 14 Αυγούστου 2012 η προθεσμία για την έκδοση ΠΔ για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο καταργεί την ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη (παλιό & και ομόφωνο αίτημα του κλάδου μας). Συγκεκριμένα το μισθολόγιο  - βαθμολόγιο εκτός από τις δραματικές περικοπές στους μισθούς μας, έφερε και τη σύνδεση αξιολόγησης – βαθμού – μισθού. Ακόμη και στην περίπτωση που ένας συνάδελφος θα κρίνεται επιτυχώς στην ατομική αξιολόγηση, δεν είναι βέβαιο ότι θα πηγαίνει στον επόμενο βαθμό, αφού υπάρχει περιορισμένη ποσόστωση από βαθμό σε βαθμό! Επομένως, θα παραμένει μισθολογικά καθηλωμένος στον ίδιο βαθμό για αρκετά χρόνια, ενδεχομένως και για πάντα, ενώ  ο κλάδος θα οδηγηθεί στην ανταγωνιστικότητα! Βέβαια υπάρχει το χειρότερο και όχι απίθανο σενάριο της απόλυσης! Τα επόμενα χρόνια πρόκειται ν’ απολυθούν 150.000 ΔΥ, συμπεριλαμβανομένων και των εκπ/κών (δεν υπάρχει καμία αναφορά ότι θα εξαιρούνται οι εκπ/κοί.)

Επειδή λοιπόν εκτός των άλλων κατά πάσα πιθανότητα θα εκδοθεί μέσα στο καλοκαίρι μια τόσο σημαντική απόφαση, που θα επιφέρει τη διάσπαση του κλάδου, τη μισθολογική καθήλωση και τις απολύσεις, ζητάμε από το ΔΣ της ΟΛΜΕ αμέσως μετά τις εκλογές να γίνουν ΓΣ. Να πραγματοποιηθούν ΓΣ των ΕΛΜΕ με εισήγηση της ΟΛΜΕ και στη συνέχεια ΓΣ Προέδρων, ώστε αφενός ο κλάδος μας να είναι ενήμερος για το θέμα και αφετέρου ν’ αποφασίσει για την αγωνιστική του δράση.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Β’ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΔημήτρης Ηλιόπουλος                                                      Κώστας Αντωνόπουλος


             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου