Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση – προκήρυξη στάσεων εργασίας




            Β'   Ε Ν Ω Σ Η                                                                                                                 Κιάτο 16.05.2014   
ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ                                                                                         Αρ. Πρωτ. 21                                    
               Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Δ/νση: ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 37
               20200 ΚΙΑΤΟ
         ΤΗΛ/FAX: 27420-22621

                                                                                                                              ΠΡΟΣ: Σχολεία περιοχής μας
                                           ΚΟΙΝ. Δ/νση ΔΕ ν. Κορινθίας
                                                                              
Ανακοίνωση – προκήρυξη στάσεων εργασίας

  Το υπουργείο μετά την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης (ΑΕΕ) στα σχολεία με ορατό τον κίνδυνο της κατηγοριοποίησης των σχολείων (υλοποιώντας κατά γράμμα  την έκθεση του ΟΟΣΑ που παραγγέλθηκε το 2011 από το υπ. παιδείας) και δυνητικά τη συγχώνευση και κλείσιμο σχολικών μονάδων, στη δημιουργία και άλλων διαθεσιμοτήτων ή και απολύσεων συναδέλφων, τώρα βάζει εμπρός την υλοποίηση του ακραίου και παράλογου συστήματος της ατομικής αξιολόγησης καλώντας τους συναδέλφους δ/ντες να επιμορφωθούν επ’ αυτής!
   Έχουμε εξηγήσει και τεκμηριώσει όλο το προηγούμενο διάστημα ότι η προώθηση της ατομικής διοικητικής και εκπαιδευτικής αξιολόγησης από μονοπρόσωπα όργανα δεν αποσκοπεί στη βελτίωση και την ανατροφοδότηση του εκπ/κού αλλά στην τιμωρία, τη χειραγώγηση και τον εκφοβισμό του.  
Επίσης: α) Δεν στοχεύει στην αναβάθμιση της Παιδείας αλλά στην απορρύθμιση του Δημόσιου Εκπαιδευτικού Συστήματος. β) Δεν στοχεύει στην αναβάθμιση των διοικητικών και παιδαγωγικών ικανοτήτων των εκπαιδευτικών αλλά στην μισθολογική καθήλωση και την απαξίωση του παιδαγωγικού τους ρόλου. γ) Συνδέεται με ένα δίκτυο νόμων για την παραπέρα συρρίκνωση εκπαιδευτικών δομών και υπηρεσιών, όπως συγχωνεύσεις σχολείων, διώξεις και υποβιβασμό, απολύσεις εκπαιδευτικών ή πίεσης προς παραίτηση.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΔΡΑΣΗ ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΟ.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255 FAX: 210 33 11 338 www.olme.gr e-mail:olme@otenet.gr Αθήνα, 16/5/2014 ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΔΡΑΣΗ ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Το ΥΠΑΙΘ και το ΙΕΠ προχωρούν με γοργούς ρυθμούς στην προώθηση της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού. Ήδη έχουν προγραμματιστεί από το ΙΕΠ σεμινάρια επιμόρφωσης διευθυντών σχολείων σε πολλές περιοχές της χώρας. Καλούμε τις ΕΛΜΕ να οργανώσουν την παρέμβασή τους ενάντια στα σεμινάρια αυτά προκηρύσσοντας κινητοποιήσεις, στάσεις εργασίας και κάθε άλλη συλλογική κινητοποίηση. Καλούμε ιδιαίτερα τους διευθυντές των σχολείων να μην ενδώσουν στις εντολές του ΥΠΑΙΘ, να μην γίνουν τα εκτελεστικά όργανα μιας πολιτικής που κατηγοριοποιεί σχολεία και εκπαιδευτικούς και ανοίγει το δρόμο για την επόμενη κινητικότητα και τις απολύσεις. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας την Τρίτη, 20/5 και την Tετάρτη 21/5 από τις 11 π.μ.– 14.00 συμπληρωματική στις στάσεις εργασίας που έχει καλέσει η ΕΛΜΕ Β Κορινθίας για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση για το μπλοκάρισμα των σεμιναρίων που οργανώνονται.



Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 33 11 338
e-mail:olme@otenet.gr                                                           Αθήνα, 16/5/2014


ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
ΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΔΡΑΣΗ ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ


            Το ΥΠΑΙΘ και το ΙΕΠ προχωρούν με γοργούς ρυθμούς στην προώθηση της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού. Ήδη έχουν προγραμματιστεί από το ΙΕΠ σεμινάρια επιμόρφωσης διευθυντών σχολείων σε πολλές περιοχές της χώρας.
            Καλούμε τις ΕΛΜΕ να οργανώσουν την παρέμβασή τους ενάντια στα σεμινάρια αυτά προκηρύσσοντας κινητοποιήσεις, στάσεις εργασίας και κάθε άλλη συλλογική κινητοποίηση.
            Καλούμε ιδιαίτερα τους διευθυντές των σχολείων να μην ενδώσουν στις εντολές του ΥΠΑΙΘ, να μην γίνουν τα εκτελεστικά όργανα μιας πολιτικής που κατηγοριοποιεί σχολεία και εκπαιδευτικούς και ανοίγει το δρόμο για την επόμενη κινητικότητα και τις απολύσεις.
            Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας την Τρίτη, 20/5 και την Tετάρτη 21/5 από τις 11 π.μ.– 14.00 συμπληρωματική στις στάσεις εργασίας που έχει καλέσει η ΕΛΜΕ Β Κορινθίας για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση για το μπλοκάρισμα των σεμιναρίων που οργανώνονται.