Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Κατασκηνώσεις για παιδιά συναδέλφων μελών μας ...

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η ΟΛΜΕ χρηματοδοτεί τη φιλοξενία 340 παιδιών ηλικίας 6-14 ετών για περίοδο 11 ημερών, σε παιδικές κατασκηνώσεις σε όλη την Ελλάδα. Λεπτομέρειες στον παρακάτω σύνδεσμο. Παρακαλούμε να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι και το έγγραφο καθώς και η σχετική αίτηση ν' αναρτηθούν στον πίνακα ανακοινώσεων των σχολείων σας.
http://olme-attik.att.sch.gr/new/?p=4594
Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται να μας ενημερώσουν για να τους χορηγήσουμε βεβαίωση από την Ε.Λ.Μ.Ε. ότι έχει πληρωθεί η συνδρομή για το 2012-13, που είναι ένα απο τ' απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή αίτησης συμμετοχής στην κλήρωση που θα διενεργηθεί.
Τα παραπάνω έχουν αναρτηθεί και στο blog της Β' ΕΛΜΕ Κορινθίας.
Τέλος σας ενημερώνουμε ότι όσοι συνάδελφοι έχουν λογαριασμό ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, λαμβάνουν ενημέρωση απο τις εκπ/κές ομοσπονδίες κατ' ιδίαν! Επομένως στις μέρες μας η ενημέρωση των συναδέλφων είναι πληρέστερη απο ποτέ.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

19-03-2013 Βίντεο: Ο ΓΓ της ΟΛΜΕ στη Βουλή για την αξιολόγηση

Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να παρακολουθήσετε την τοποθέτηση του ΓΓ της ΟΛΜΕ στη Βουλή:
http://olme-attik.att.sch.gr/new/?p=4546

Δημιουργία αντιρατσιστικής αφίσας από τους μαθητές



            Β'   Ε Ν Ω Σ Η                                             Κιάτο 20-3-2013  
ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ                        Αρ. Πρωτ. 16                                    
               Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Δ/νση: ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 37
               20200 ΚΙΑΤΟ
         ΤΗΛ/FAX: 27420-22621

                                                                                 ΠΡΟΣ: Σχολεία περιοχής μας

Δημιουργία αντιρατσιστικής αφίσας από τους μαθητές

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Η Β' ΕΛΜΕ Κορινθίας  αντιλαμβανόμενη ότι στις πραγματικά δύσκολες εποχές που ζούμε τα κοινωνικά προβλήματα οξύνονται προσπαθεί να αναλάβει πρωτοβουλίες, οι οποίες θα λειτουργήσουν κατά το δυνατόν ανασχετικά σ’ αυτήν την όξυνση. Στα πλαίσια αυτών των πρωτοβουλιών είναι και η προκήρυξη Δημιουργίας Αντιρατσιστικής Αφίσας από μαθητές των σχολείων μας. Σας έχει άλλωστε ήδη σταλεί η σχετική αφίσα - πρόσκληση ηλεκτρονικά.
Ουσιαστικά προσκαλούμε οποιονδήποτε μαθητή μας να δημιουργήσει μία αφίσα με αντιρατσιστικό περιεχόμενο και να την καταθέσει στον Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου του μέχρι τις 26/4/2013. Η αφίσα αυτή μπορεί να είναι φτιαγμένη σε Α4 ή Α3, μπορεί να είναι κολάζ ή να έχει όποια μορφή θέλει ο μαθητής. Ο στόχος είναι όλα τα έργα των μαθητών να εκτεθούν στους δήμους των σχολείων και γενικότερα να παρουσιαστούν στις τοπικές κοινωνίες.

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Αιμοδοσία της Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας



            Β'   Ε Ν Ω Σ Η                                                                                           Κιάτο 19/03/13   
ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ                                                      Αρ. Πρωτ. 13                                    Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Δ/νση: ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 37
               20200 ΚΙΑΤΟ
         ΤΗΛ/FAX: 27420-22621
        
                                                                                                          ΠΡΟΣ: Σχολεία Περιοχής μας
                                                                                 

Αιμοδοσία της Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας


Συνάδελφοι, το Δ.Σ. της ένωσής μας, οργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στις 10  Απριλίου 2013 από τις 9.00π.μ - 13.00μ.μ, στο Κέντρο Υγείας του Κιάτου, προκειμένου να ενισχύσει την τράπεζα αίματος που έχει δημιουργηθεί στη Β’ ΕΛΜΕ-Κ.
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί από κοινού με το Σύλλογο Εκπ/ών Α’/θμιας Εκπ/σης Σικυώνας - Ξυλοκάστρου και αποσκοπεί:
α) στην ευαισθητοποίηση των συναδέλφων μας στο πολύ σημαντικό θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας και την εξασφάλιση της ενεργούς συμμετοχής τους,
β) να είναι δυνατή η προσφορά αίματος στους συναδέλφους μας ή σε συγγενικά μας πρόσωπα σε περιπτώσεις που αυτό είναι αναγκαίο καθώς επίσης να είναι δυνατή η προσφορά αίματος σε  περιπτώσεις έκτακτων κοινωνικών αναγκών (π.χ. πόλεμος, σεισμός κλπ).

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Εκδήλωση για την Εκπ/κή Αξιολόγηση



Επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας και ο Σύλλογος εκπ/κών Α’/θμιας Εκπ/σης Σικυώνας – Ξυλοκάστρου, στο Κιάτο στις 13.3.2013 με θέμα:
«Η Εκπ/κή αξιολόγηση τον καιρό της κρίσης: Εργαλείο αναβάθμισης ή μέσο απόλυσης;»
Ανεδείχθησαν και αναλύθηκαν όλες οι πτυχές του θέματος και απαντήθηκαν σημαντικά ερωτήματα. Επίσης αναφέρθηκαν τ’ αποτελέσματα εφαρμογής αντίστοιχων μέτρων σ’ άλλες χώρες όπως στην Αμερική και την Αγγλία. Τέλος η συζήτηση που ακολούθησε κρίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και γόνιμη. 

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Εκδήλωση για την Εκπ/κή αξιολόγηση, 13.3.'13


Διακήρυξη Εκπαιδευτικών σωματείων ν. Κορινθίας



Κοινή διακήρυξη Εκπαιδευτικών σωματείων ν. Κορινθίας
Όχι στη διάλυση του δημόσιου σχολείου

Τα σχολεία πεινάνε και κρυώνουν. Χιλιάδες παιδιά περνούν τις πόρτες τους πεινασμένα εξαιτίας της ανθρωπιστικής κρίσης, της φτώχειας και της ανεργίας. Εκατοντάδες σχολεία δεν έχουν ούτε δεκάρα στα ταμεία τους. Διεκδικούμε φαγητό για τα παιδιά, πετρέλαιο και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα σχολεία μας.

Τα σχολεία χρειάζονται δάσκαλους, νηπιαγωγούς και καθηγητές και όχι συγχωνεύσεις, συμπτύξεις, αύξηση αριθμού των μαθητών στα τμήματα. Αγωνιζόμαστε για τους απαιτούμενους διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά. Διεκδικούμε ίδρυση νέων νηπιαγωγείων ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες νηπίων/προνηπίων για φοίτηση.